Camps, per la porta del darrere

  • La policia protegeix l'ex-president de l'esbroncada a la universitat la Universitat Miguel Hernández, on llegirà la seva tesi doctoral

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.02.2012 - 10:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat, Francisco Camps, defensa avui la seva tesi doctoral a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. La defensa de la tesi es preveia per al vespre, però finalment s’ha avançat a migdia. Davant de la universitat hi ha una concentració de protesta convocada pel moviment 15-M d’Elx. Un fort desplegament policíac ha allunyat els manifestants de l’entrada i ha acordonat la zona. Camps ha acabat entrant per la porta del darrere, enmig d’una gran expectació mediàtica, per evitar els manifestants. La defensa de Camps de la tesi arriba dues setmanes després d’haver estat declarat no culpable de suborn impropi en el judici dels vestis.

En un principi es preveia que la defensa de la tesi es fes al vespre, entre dos quarts de sis i les nou, però finalment s’ha avançat a migdia. Els manifestants s’han aplegat des de primera hora del matí a l’apacament que hi ha a l’entrada de l’edifici Torre Tamarit de la universitat, que és on Camps farà la lectura de la tesi. Poc després ha arribat un fort desplegament policíac, amb mig centenar d’agents i una desena de furgons. La policia ha fet fora amb empentes els manifestants, i els ha allunyat mig centenar de metres de l’entrada. La protesta es manté, a l’espera de l’arribada de Camps.

La tesi

La tesi ha estat dirigida pel professor Vicente Garrido Mayol, president del Consell Jurídic Consultiu, del qual Camps és membre des que va abandonar la presidència.

La tesi doctoral estudia una proposta de reforma del sistema electoral que ja va formular en el discurs d’investidura després de guanyar les eleccions del 2011. També l’havia exposada, més abans, en el debat de política general del 2010.

Segons Camps, cal un canvi profund del sistema electoral valencià i adoptar, amb modificacions, el sistema britànic, en què els votants poden elegir directament els diputats per circumscripcions uninominals. D’aquesta manera s’atorgaria l’escó al candidat més votat en cada circumscripció, i els altres serien eliminats.

L’ex-president sembla que va maldar per acabar la tesi doctoral en el període que va de la renúncia a la presidència de la Generalitat al judici pel ‘cas dels vestits’.

Protesta a la universitat

El moviment ciutadà 15-M d’Elx ha preparat un seguit de protestes contra Francisco Camps, convocades via Facebook i Twitter, sota l’etiqueta #OpCamps. El moviment i alguns sindicats d’estudiants volen donar la ‘benvinguda’ a l’ex-president i lliurar-li un diploma ‘horroris causa’. I demanen als assistents que es presentin ben guarnits o amb cartells que siguin ‘No tinc diners per a comprar-me vestits’, i també amb atuells o estris que facin temperi.

Sense homenatge a Oriola

Ahir es va desconvocar el sopar d’homenatge que els membres del PP valencià més afins a Francisco Camps li volien retre avui al vespre a Oriola (Baix Segura), després de la lectura de la tesi. La negativa del president Alberto Fabra a assistir-hi ha obligat els organitzadors a anul·lar un sopar que hauria resultat incòmode per a alguns dirigents populars, sobretot després de l’espectacle mediàtic del ‘cas dels vestits’ i una setmana abans del congrés del PP a Sevilla.

L’homenatge a Camps, l’havia impulsat un grup de diputats del PP a les Corts, capitanejats pel diputat Andrés Ballester, que ha atribuït l’absència de Fabra ‘a motius d’agenda’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any