El sector empresarial valencià fa el buit a Rodrigo Rato

  • En el lliurament d'un premi per la 'modèlica integració' de Bankia, ahir a l'Ateneu Mercantil de València

VilaWeb
Redacció
09.02.2012 - 12:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Bankia, Rodrigo Rato, no és ben rebut a València. El rebuig del sector econòmic i empresarial a la seva política al capdavant del banc participat per Bancaixa va quedar clar ahir a la nit, a l’Ateneu Mercantil de València, quan va rebre un premi de la Federació d’Ateneus espanyola per la ‘modèlica integració’ de Bankia, sense la presència de representants econòmics de la ciutat. No hi havia ningú de Cierval, la Confederació Empresarial Valenciana, Fira València, el port, ni tampoc el vice-president de Bankia, el valencià Francisco Pons.

Només el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata i el president de Bancaixa i ex-vice-president de Bankia, José Luis Olivas, van veure com Rato recollia el premi. I també hi eren el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i la batllessa de València, Rita Barberá.

L’empresariat valencià va expressar així el malestar per la sensació de pèrdua d’influència i proximitat de Bancaixa, que durant molts anys ha estat molt implicat en els negocis del País Valencià. Alhora, els empresaris volen castigar Bankia per la manera com ha deixat caure Banc de València.

Amb el Premi Tolerància 2011, la Federació d’Ateneus vol ‘valorar el modèlic procés d’integració portat a terme a Bankia, encapçalat per Rodrigo Rato, i que l’ha convertit en una de les principals referències financeres d’Espanya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any