Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.02.2012  10:23

Calen voluntaris per a defensar el català a l'escola

Somescola començarà el 15 de febrer una campanya per a recollir adhesions al manifest

Men?ame
 

Somescola comença una nova campanya perquè els centres s'adhereixin al manifest en defensa de la llengua a l'escola. Per això cerca voluntaris que vulguin participar-hi amb aquesta crida: 'Tens tres hores per a defensar el català a l'escola?' La tasca d'aquests voluntaris consistirà a telefonar als centres d'ensenyament per animar-los a adherir-se al manifest.

La campanya es durà a terme entre el 15 de febrer i el 31 de març, i els voluntaris que s'ofereixin dedicaran tres hores al dia a trucar a les escoles des dels punts on s'habilitaran les línies de telèfon, que seran a Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Lleida, Manresa, Vic, Girona i Mataró.

Tal com explica la plataforma, la finalitat de la iniciativa és 'mostrar el consens que hi ha entre la comunitat educativa catalana al voltant d'un model d'ensenyament que ha estat reconegut internacionalment'.

Somescola va néixer arran de l'atac a la immersió lingüística per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que imposava a la Generalitat que adoptés mesures perquè el castellà també fos vehicular a l'escola. Tot amb tot, va suspendre cautelarment l'ultimàtum fins que no es resolgui el recurs interposat per la Generalitat.