Madrid no vol ser seu de la final de Copa Barça – Athletic

  • La xiulada a Juan Carlos es repetirà en un moment més delicat per a ell · El Reial Madrid no cedeix el Bernabeu al·legant que s'hi faran obres · Els bascos estan disposats a jugar al Camp Nou

VilaWeb
Redacció
09.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Preveient que la final de copa podia tornar a oposar l’Athletic Club de Bilbao i el FC Barcelona fonts del Reial Madrid van afanyar-se a dir ahir al matí, ben abans del partit entre el València i el Barça, que no es podria disputar al Bernabeu perquè ja hauran començat les obres d’ampliació de l’estadi. S’entén, doncs, que el Reial Madrir no vol ni la celebració d’un triomf blau-grana al seu camp, ni l’efecte polític del partit: ningú no dubta que Juan Carlos tornarà a ser escridassat i ara en un moment més delicat encara.

Tot just acabat el partit d’ahir el València CF va oferir oficialment el Mestalla com a seu del partit, que ja va ser-ho de la final disputada el 2009. Però l’Athletic creu que Mestalla és un estadi massa petit. De fet, el 2009 una gernació de seguidors bascos van arribar a València i no van poder entrar al camp. Per això el president del club basc creu que el partit s’hauria de jugar al Bernabeu, perquè l’aforament (80.000 seients) permetria de doblar el nombre d’assistents al partit. L’Athletic fins i tot pensa a proposar que la final es jugui al Camp Nou, contra la tradició de no jugar mai al camp de l’un dels dos contendents.

L’Atlètic de Madrid també ha fet saber que voldria acollir la final al seu camp, però hi ha dos inconvenient. D’una banda, l’aforament de 54.800 espectadors és pràcticament igual al de Mestalla i, llavors, tant el Barça com l’Athlètic tenen un bon record de València i segurament que s’estimarien més d’anar-hi. D’una altra, hi ha una qüestió de dates, perquè, al Vicente Calderón, s’hi farà un concert de Coldplay, que pot coincidir amb el dia el partit.

La data depèn de si el FC Barcelona es classifica per a la final de la Champions o no. En cas que no, la final de copa es disputaria el 20 de maig, però en cas que sí, com que la final europea es jugaria a Munic el 19 de maig, no fóra impossible de disputar la final de copa l’endemà i, per tant, segurament que s’ajornaria al dia 25.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any