Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.02.2012  06:00

Grècia, entre la retallada i la fallida

La reunió de la coalició de govern grega s'acaba sense acord sobre el pla d'ajustos · Brussel·les convoca l'eurogrup per desencallar la negociació

Men?ame
 

La reunió del primer ministre grec, Lucas Papademos, amb els caps dels tres partits que donen suport al govern per tancar un acord sobre el nou paquet de mesures d'ajust ha fracassat. Les mesures, les imposen la UE i el Fons Monetari Internacional (FMI) en canvi del segon rescat. Segons Papademos, la coalició no es posa d'acord en un dels punts del paquet. Alguns mitjans grecs creuen que el punt de conflicte és el de les pensions a retallar, i  que alguns detalls de l'operació s’han de consultar amb els creditors, Europa i el FMI.

 

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, ha convocat per a avui a la tarda una reunió extraordinària de ministres d'Economia de l'eurozona per a parlar del segon rescat de Grècia, que costarà no pas menys de 130.000 milions d'euros, segons fonts europees.

Tant la Comissió Europea com Juncker mateix havien deixat clar que no hi hauria reunió de l'Eurogrup fins que Grècia no acceptés les noves retallades. Ara, la reunió es fa per mirar de desencallar la negociació amb Grècia i d'evitar-ne la fallida. Per una altra banda, el Banc Central Europeu (BCE), una de les fonts de crèdit, també tractarà del rescat grec en una reunió avui mateix.