Rato i Nin neguen converses per una fusió entre la Caixa i Bankia

  • Però, segons El Mundo, van presentar al desembre un pla de fusió a Mas i Rajoy

VilaWeb
Redacció
08.02.2012 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general de la Caixa, Joan Maria Nin, i el president de Bankia, Rodrigo Rato, han desmentit avui que haguessin començat converses sobre una possible fusió, com publica El Mundo avui mateix. Segons aquest diari, el president de la Caixa, Isidre Fainé, i el de Bankia es van reunir amb Artur Mas al Palau de la Generalitat, i amb Mariano Rajoy a la Moncloa a final de desembre per fer-los saber el pla de fusió. Joan Maria Nin ha estat contundent: ‘No hi ha res, res’. Rato ha respost que les informacions eren errònies i que no havia anat a la Moncloa ni a la Generalitat a parlar de la fusió.

Segons la informació d’El Mundo, Fainé i Rato van presentar a Rajoy i a Mas la fusió al mes de desembre, i tots dos presidents van donar-hi el vist-i-plau. Fainé seria el president de la nova entitat, i Rato, el vice-president. El gegant resultant controlaria el 22% del negoci bancari de l’estat amb 8.000 sucursals i 40.000 treballadors. Ara, un dels elements que podria frenar el procés és l’exposició de Bankia al sector immobiliari, per més de 18.000 milions.  

Fainé ja fa dies que nega les converses sobre la fusió. ‘Repeteixo i confirmo les declaracions del director general de la Caixa, de fa qüestió d’hores: No hi ha res, ben res.’ I Nin ha estat explícit: ‘Com que no hi ha res i som tots gent ocupada que hem de treballar per transformar la realitat i avançar, no hi ha resposta.’

Rodrigo Rato ha convocat la premsa als passadissos de l’Hotel Ritz pocs minuts abans de la conferència de Nin. ‘Aquestes informacions són errònies. Jo, que mantinc una molt bona relació personal i professional amb el senyor Fainé i la Caixa, no vaig anar ni a La Moncloa ni al Palau de la Generalitat a parlar de cap mena de fusió, ni al desembre ni en cap altre moment.’ Segons Rato, doncs, ‘no hi ha cap mena de negociació, ni converses, sobre fusions d’aquestes dues entitats’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any