Font-romeu denuncia el tractat dels Pirineus i demana sortir de França

  • El detonant és la supressió de places d'ensenyant · El batlle convoca a la tarda en protesta un consell municipal a la intempèrie

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.02.2012 - 15:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Font-romeu (Cerdanya) està en peu de guerra per la decisió de la inspecció d’acadèmica francesa de suprimir una plaça d’ensenyant a l’educació pública el curs vinent, la tercera en quatre anys. La notícia arriba quan el municipi ja havia invertit quatre milions d’euros en la construcció d’una nova escola. La protesta contra l’arraconament a què diuen que els sotmet l’estat francès s’ha amplificat ara amb l’anunci del batlle, el conservador Jean-Louis Demelin, de celebrar avui a la tarda el consell municipal al lloc on s’aixeca el nou centre, denunciar el tractat dels Pirineus de 1659 i defensar la integració simbòlica de Font-romeu a la veïna Llívia.

Jean-Louis Demelin, que a més de batlle és hoteler, periodista i membre del grup de música Cal Tres, té previst d’enviar en nom del municipi sengles cartes al president de la república francesa i al rei d’Espanya amb la denúncia del tractat dels Pirineus, pel qual el 1659 el comtat del Rosselló i una part del de la Cerdanya van quedar adscrits als territoris del rei de França.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any