Ricardo Sixto: ‘La imatge del monarca espanyol es troba cada cop més afeblida’

  • El diputat al congrés per EUPV diu que cada cop més gent qüestiona el paper de la monarquia i que se n'alegra

VilaWeb
Redacció
06.02.2012 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La simpatia del rei pels colpistes no ens era del tot desconeguda. Hi ha hagut llibres i estudis que ja parlaven del paper del rei durant 23-F i que no era precisament el paper de conciliador que ens han fet creure alguns’, diu a VilaWeb el diputat al congrés espanyol per EUPV, Ricardo Sixto, en referència a la documentació desclassificada i publicada a Alemanya que revela la simpatia i la comprensió que el rei Juan Carlos va expressar amb els colpistes.

Per Sixto, és ‘terrible que un monarca que es defineix com a democràtic mostri simpatia per aquells que ataquen la població’, i anuncia que el seu grup parlamentari estudiarà la possibilitat d’emprendre alguna iniciativa per aclarir què va passar. Recorda, però, que la responsabilitat del monarca recau en el govern de torn, i per tant, que el responsable de les actuacions del rei espanyol durant el 23-F seria el govern d’UDC que hi havia aleshores.

El diputat també posa damunt la taula l’afebliment de la imatge del monarca. ‘És evident que la seva imatge es troba cada cop més afeblida: aquesta mateixa informació no haguera eixit als grans mitjans fa uns anys. Però la figura del rei i el paper de la monarquia han quedat tocats d’uns anys ençà. I nosaltres ens n’alegrem, que cada cop més gent qüestione el paper de la monarquia.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any