Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  06.02.2012  12:13

Solidaritat demana que Juan Carlos s'expliqui al parlament sobre el 23-F

Promourà una comissió d'investigació sobre el cop d'estat del 1981 i el paper del rei

Men?ame
 

Solidaritat Catalana per la Independència presentarà una moció a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament perquè la Generalitat, l'estat i la casa reial facin pública tota la documentació sobre el 23-F, arran de la publicació de documentació desclassificada a Alemanya que revela la simpatia i la comprensió que el rei Juan Carlos va expressar amb els colpistes, en una conversa amb l'ambaixador alemany Lothar Lahn. Solidaritat promourà l'obertura al parlament d'una comissió d'investigació sobre el 23-F, en què vol que hi passi també el rei espanyol.

El diputat Alfons López Tena ha afirmat que 'el poble té el dret de saber, i les administracions no poden continuar amagant la informació'. Per tot això, el portaveu de SI ha avançat que proposarà els propers dies al Parlament que es faci pública tota la documentació de l’Estat, la Generalitat, i la Casa del Rei, relacionada amb el cop d’Estat de l’any 1981 i "l’actuació, entre d'altres, del rei d’Espanya en la seva concepció, preparació, execució i efectes". D'aquesta manera López Tena ha avançat que en defensa de la "transparència informativa" s'actuarà en dues línies: per una banda es presentarà una moció a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament i, per l'altra, es promourà "l'obertura d'una comissió d'investigació sobre el cop d'estat del 23-F".