Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  05.02.2012  13:31

Lothar Lahn, un ambaixador de molt alt nivell

El protagonista de la informació sobre Juan Carlos era un dels diplomàtics alemanys més importants i parlava espanyol perfectament

Men?ame
 

Alemanya va tutelar amb un interès especial la transició espanyola, tant per la dreta com per l'esquerra. L'SPD va guiar de la mà la confusa amalgama de partits d'esquerra d'aquells anys i el govern va establir una relació privilegiada amb les autoritats de l'estat. Per això tot just començar la transició va enviar a Madrid un dels seus diplomàtics estrella: Lothar Lahn.

Lothar Lahn (1921-1994) va ser un diplomàtic de carrera alemany que es va especialitzar en afers espanyols i llatinoamericans, però que va tenir també actuacions destacades en uns altres àmbits polítics, especialment en la signatura del tractat amb la Unió Soviètica de 1970, tractat en el qual va treballar de manera molt activa.

Abans de ser destinat a Madrid, Lahn era el cap de la Divisió Tercera (direcció política) del Ministeri d'Afers Estrangers federal, fet que parla per si sol de la importància de la missió adjudicada. Alemanya enviava a Madrid un dels seus diplomàtics principals, un home que tenia a més una experiència prèvia en afers espanyols.

Perquè Lahn havia treballat ja entre 1959 i 1962 en l'ambaixada espanyola a Madrid. Posteriorment va ser destinat a Egipte i el 1971 va ser nomenat ambaixador a Xile fins el 1973. A Xile va ser conegut per la seva prudent política respecte al govern d'Allende, contràriament al paper de l'ambaixada dels Estats Units.

Gràcies al seu pas per Espanya i Xile, Lahn parlava perfectament espanyol, cosa que fa impossible que malinterpretès les paraules de Juan Carlos.