Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  03.02.2012  14:02

Zaplana, possible nou president de RTVE

El govern espanyol estudia el nomenament de l'ex-president de la Generalitat Valenciana, segons diverses publicacions

Men?ame
 

L'ex-president de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, actual directiu de Telefónica, podria ser el pròxim president de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE). Segons que informen diverses publicacions espanyoles, Mariano Rajoy estudia la possibilitat de nomenar-lo per a aquest càrrec, que ara és vacant, després de la dimissió el mes de juliol de l'any passat d'Alberto Oliart.

Zaplana és actualment adjunt per a afers europeus al secretari general de Telefónica. Després de deixar la presidència de la Generalitat Valenciana, el 2002, va ocupar càrrecs d'importància en el govern de José María Aznar: ministre de Treball i portaveu de l'executiu. Després, ja a l'oposició, fou portaveu del PP entre el 2004 i el 2008.

Un dels diaris que avui parla de la possibilitat que Zaplana ocupi la presidència de RTVE, el Diario de Sevilla, diu que el PP espera disposar del suport del PSOE per a nomenar-lo mitjançant la creació d'una comissió al congrés.

Uns altres dels noms que s'han sentit últimament com a possibles presidents de l'ens són els de Francisco Marhuenda, director de La Razón; Gloria Lomana, responsable d'informatius d'Antena 3; Ángel Expósito, ex-director d'ABC, i Carlos Dávila, director de La Gaceta.