El govern del PP fa que la fiscalia no recorri l’absolució de Camps i Costa

  • El fiscal ho argumenta dient que la llei del jurat és molt restrictiva i no dóna marge per anar al Suprem

VilaWeb
Redacció
03.02.2012 - 11:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia anticorrupció ha decidit no recórrer l’absolució de Francisco Camps i Ricardo Costa. El ministeri públic espanyol ha arribat a la conclusió que ‘no hi ha encaix jurídic’ per a presentar un recurs, un cop analitzat el veredicte. També diu que la llei del jurat és molt restrictiva i no deixa marge de maniobra per anar al Suprem. Aquesta és una de les primeres decisions que pren el nou fiscal general espanyol, nomenat pel govern del PP de Rajoy.

Avui acabava el termini per a comunicar la decisió de presentar o no el recurs. Tot i la decisió de la fiscalia, és possible que el Suprem revisi l’absolució, si admet a tràmit el recurs de l’acusació popular, representada pel PSPV.

El magistrat president del tribunal, Juan Climent, va dictar dilluns la sentència d’absolició contra Francisco Camps i Ricardo Costa, després del veredicte de no culpabilitat del jurat. També va ordenar l’anul·lació de les fiances pagades.

Tant el ministeri públic com l’acusació popular acusaven Camps i Costa d’un delicte de suborn passiu impropi per rebre vestits com a regal de la trama Gürtel. Però ara el ministeri públic, que ha canviat de responsables amb el canvi de govern espanyol, ha decidit de no recórrer l’absolució.

L’oposició acusa la fiscalia de manca d’independència

El diputat del PSPV-PSOE, Ángel Luna, ha dit que la renúncia de la fiscalia anticorrupció a recórrer l’absolució de Camps i Costa correspon a un ‘canvi de criteri’ i a una ‘clara mostra de manca d’independència política’ del nou fiscal general de l’estat, nomenat pel nou ministre de Justícia. En termes semblants, la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat d’escàndol la decisió i ha assegurat que l’anunci constata que amb el PP torna l’ús partidista de la fiscalia general’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any