El govern espanyol diu que regularà els CIE i en limitarà l’actuació policíaca

  • Jorge Fernández Díaz ha anunciat que la policia només s'ocuparà de la seguretat i l'atenció dels interns anirà a càrrec de personal especialitzat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.01.2012 - 14:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat la intenció de limitar l’actuació policíaca als centres d’internament d’estrangers (CIE) a tasques de vigilància i de deixar l’atenció dels interns a ‘un altre personal especialitzat’. Aquesta mesura, diu, es recollirà en el reglament de regulació d’aquestes instal·lacions, l’elaboració del qual és pendent des del 2010.

‘Cal revisar el plantejament dels CIE i la seva gestió’, ha dit, de manera que s’elabori un reglament que estableixi el règim d’organització i funcionament dels centres i permeti d’incorporar millores, tal com va apuntar el defensor del poble espanyol i també el síndic de greuges i entitats de defensa dels drets humans.

Entre les recomanacions que es van elevar a la policia i al ministeri, hi ha les de dotar de càmeres de vigilància totes les dependències dels CIE, ja que l’existència d’espais sense gravar impedeix de provar les acusacions de maltractaments per part dels interns. També s’ha recomanat que es millori l’atenció sanitària als interns.

L’anunci del ministre espanyol arriba unes setmanes després de la mort al CIE de la Zona Franca de Barcelona d’un intern. El cas va despertar la indignació d’organitzacions, veïns i advocats, que alertaven de la falta d’assistècia mèdica en aquests centres i del perill de maltractaments. Moltes d’aquestes entitats, com SOS Racisme, però, aposten pel tancament dels CIE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any