Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  31.01.2012  06:00

Escola Valenciana presenta al Principat la campanya 'Amics d'Escola Valenciana'

La xarxa d'amics vol contribuir a finançar l'entitat

Men?ame
 

Escola Valenciana ha presentat al Principat la campanya 'Amics i amigues d'escola valenciana', que s'adreça a tothom qui vulgui contribuir a defensar l'ensenyament en català que proposa l'entitat, que vol ser autosuficient, econòmicament independent i tenir més capacitat de resposta. El president de l'entitat, Vicent Moreno, va presentar la campanya a la seu d'Òmnium Cultural a Barcelona, acompanyat de Muriel Casals. A l'acte també hi van ser presents el president d'Unescocat i portaveu de Somescola.cat, Miquel Àngel Essomba, i el cantant d'Obrint Pas Xavi Sarrià.

Com que les institucions han retallat el suport econòmic a les entitats sense ànim de lucre, Escola Valenciana es vol reinventar i cercar vies de finançament diferents. Proposa, per exemple, una aportació de seixanta euros anuals al públic en general, i de trenta als estudiants. Un 40% de la quota es destinarà a actuacions a la comarca d'origen del contribuent i el 60% restant a les activats que la Federació Escola Valenciana organitza a tot el País Valencià. De la quantitat total, se'n pot desgravar un 25% en la declaració de la renda. A més els amics d'Escola Valenciana tindran alguns beneficis, com ara descomptes en els concerts de la Gira-Festival Itinerant de Música en Valencià o promocions de materials educatius.

La iniciativa ve acompanyada d'un vídeo de difusió en què apareixen unes quantes personalitats: Els escriptors Ferran Torrent i Joan Francesc Mira, els músics Xavier Sarrià (Obrint Pas) i Neus Berenguer (Orxata Sound System), els actors Rebeca Valls i Carles Alberola, el futbolista Oleguer Presas, el director de VilaWeb, Vicent Partal, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; a més del president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, i els presidents anteriors de l'entitat, Josep Chaqués, Carme Miquel, Vicent Romans i Diego Gómez.