La sentència que absol Camps i Costa es pot recórrer al Tribunal Suprem espanyol

  • S'obre un termini de cinc dies perquè la fiscalia i l'acusació presentin un recurs de cassació

VilaWeb
Redacció
30.01.2012 - 15:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge-president del tribunal del judici del ‘cas dels vestits’, Juan Climent, ha dictat la sentència que absol l’ex-president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l’ex-secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, del delicte de suborn passiu, segons que ha informat el TSJ valencià. El magistrat declara d’ofici el pagament els costos del procés judicial i ordena la devolució de les fiances imposades als acusats. A partir de la publicació d’aquesta sentència s’obre un termini de cinc dies perquè la fiscalia i l’acusació particular, exercida per quatre diputats del PSPV-PSOE a les Corts, interposin un recurs de cassació al Tribunal Suprem espanyol.

Amb la comunicació de la sentència també s’han fet públiques la vintena de preguntes que el jurat va haver d’anar contestant i sotmetent a vot dels seus membres abans de fer públic el veredicte de no culpabilitat sobre els dos acusats. El jurat va pronunciar el seu veredicte després de més de dos dies de deliberacions i per 5 vots favorables a la no culpabilitat i 4 contraris, el mínim legal requerit.

Entre els fets comuns que el jurat havia de considerar provats o no provats es qüestionava si els membres de la trama van realitzar les gestions necessàries per fer arribar a aquests de forma continuada i en consideració particular a la naturalesa i el rang dels seus càrrecs determinats regals om peces de vestir als acusats. Si havien estat pagats per les empreses de la trama i si les botigues de roba havien pres mides als acusats per calcular les seves talles.

Sobre Camps, figurava si havia rebut regals per valor de 13.121,5 euros. En concret, 10 vestits i quatre americanes, tres parells de sabates, quatre corbates. També si l’expresident valencià va acceptar aquests regals sabedor que li eren lliurats en reiterada consideració al seu càrrec públic i si va tornar algun d’ells. Sobre aquestes respostes derivava la declaració de culpabilitat o no culpabilitat de l’acusat.

Segons el veredicte del jurat, Francisco Camps va encarregar a Milano Difusió a Madrid únicament quatre vestits, que van ser retornats, després d’agost de 2006, pel mateix en ser impossible arreglar, ja que no tenien les talles adequades. L’acusat finalment no va adquirir peça alguna a l’establiment. El jurat també creu que Camps va encarregar i va adquirir l’establiment “Forever Young” de Madrid algunes peces de vestir que van ser abonades personalment al sastre José Tomás.

En relació amb Ricardo Costa es demanava considerar provat que havia rebut reglas per un import total de 10.075 euros. En concret , cinc vestits, nou pantalons i dos americanes. Igualment es preguntava si va acceptar regals sabedor que li eren lliurats en reiterada consideració al càrrec públic que exercia llavors de diputat a les Corts Valencianes i des del qual podia prendre decisions o desplegar el seu personal influència sobre determinades matèries. En relació amb l’anterior, quedava provada la culpabilitat o inculpabilitat.

El jurat va pronunciar en el seu veredicte que Costa va pagar les peces que li van ser confeccionades a Milano i mai va encarregar vestits a Forever Young, ni va rebre peces d’aquest establiment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any