Ferran Soriano diu que el tancament d’Spanair és una ‘mala notícia per a l’aeroport de Barcelona

  • El president de la companyia aèria afirma que Barcelona haurà de buscar una nova via per aconseguir el 'hub' de connectivitat internacional

VilaWeb
Redacció
28.01.2012 - 01:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Spanair ha pres aquest divendres la decisió de cessar les seves activitats després de què la Generalitat hagi decidit aturar les seves aportacions per la manca de ”visibilitat financera” davant la negativa de Qatar Airlines a entrar en l’accionariat. Soriano ha ”lamentat” el final que ha tingut el projecte de Spanair, que és ”una mala notícia” per a la connectivitat de l’aeroport del Prat.

El president de Spanair ha explicat que els fets s’han desbocat a partir del mati del divendres quan la Generalitat ha decidit no aportar més capital a la companyia, després de saber que la companyia Qatar Airlines havia presentat una resposta negativa a la possibilitat de participar en el projecte de Spanair per a l’aeroport del Prat. 

”Mala noticia” per al Prat

Aquesta ”manca de visibilitat financera” que ha suposat la negativa de Qatar, ha estat el motiu que finalment ha portat a decidir a la representació de la Generalitat a abandonar el projecte. Soriano ha qualificat aquest fet de ”mala notícia” per a la connectivitat internacional de l’aeroport de Prat, que haurà de buscar una nova via per aconseguir construir aquest ‘hub’ de connectivitat intercontinental, ha explicat.

En els transcurs dels pròxims dies la companyia presenta un concurs de creditors com a fórmula per acabar amb l’activitat mercantil de la companyia. 

El president de la companyia ha reconegut que personal de Spanair treballarà durant el cap de setmana i els pròxims dies per donar solucions als passatgers. A més, representants de Spanair estan treballant en el comitè de crisi constituït per Ministeri de Foment i Aviació Civil per ajudar a coordinar sortides de vols als passatgers afectats per al cessament definitiu de l’activitat de la companyia. 

Només aquest cap de setmana, entre dissabte i diumenge, el nombre de persones afectades és de 22.771 persones (8.695 en els 91 vols cancel·lats el dissabte i 14.076 persones en els 129 vols cancel·lats el diumenge), segons dades facilitades per la companyia. 

Ferran Soriano ha explicat que Spanair tenia redactat un pla d’activitat amb recursos assignats per un llarg període de temps, que estava condicionat a la resposta positiva de Qatar Airlines. La manca de ”visibilitat financera” que ha suposat la negativa de la companyia qatariana ha evitat el seu desplegament i ha obligat al tancament definitiu del projecte de Spanair. 

El president de la companyia ha explicat que en aquest moment Spanair vol actuar un ”extra de prudència” amb l’objectiu de fer tot allò que sigui necessari per complir amb la legislació i amb les obligacions tant amb els passatgers, com amb els proveïdors i els treballadors. En relació amb si a final de mes els treballadors de la companyia cobraran les seves nòmines, Soriano ha dit que aquest era un del temes que s’estaven tractant en la reunió del consell i que formava part del compliment d’aquestes obligacions legals de la companyia. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any