Sense vols entre València i Barcelona

  • L'aturada del vol de Spanair fa que per primer vegada no hi hagi cap vol entre les dues ciutats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.01.2012 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’aturada dels vols de Spanair afectarà poques connexions entre les ciutats que enllaçava. Però una serà ben significativa: amb la desaparició del vol de Spanair que unia València i Barcelona per primer vegada en la història no hi haurà cap connexió aèria entre les dues capitals. Pel que fa a la resta de vols els destins més afectats són els africans, com ara les connexions entre Barcelona i Banjul o Bamako o la connexió entre Palma i Nador.

El vol diari de Spanair entre Barcelona i València sortia a 2/4 d’1 d’El Prat i el vol entre València i Barcelona sortia de Manisses a les set del matí. De fet el vol d’aquest dissabte des del Prat ha estat el primer en ser anul·lat.

La major part dels destins de Spanair des de Barcelona eren sotmesos a una forta competència de companyies com Vueling, sobretot, Easyjet o Ryanair. Dins l’estat espanyol tots els destins trets de València i Astúries seguiran sent coberts per altres companyies i això passarà també amb la immensa majoria de vols europeus. Només els vols a destinacions africanes com Bamako i Banjul i també els nous vols a Tripoli i Beirut quedaran sense cap alternativa.

Des de l’aeroport de Palma, que havia estat el hub principal de Spanair fins el seu polèmic trasllat a Barcelona només el vol a Nador quedarà sense alternativa ja que l’activitat de la companyia s’havia reduït a mínims. També aquesta era la situació als altres aeroports del país des d’on operava Spanair, a Menorca, Eivissa i Alacant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any