La fiscalia es nega a investigar la infanta Cristina

  • Era propietària d'una de les empreses que rebia els presumptes desviaments il·legals de l'institut Nóos d'Urdangarín

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.01.2012 - 17:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal general de l’estat ha refusat d’investigar la denúncia presentada per l’advocat madrileny Fernando Pamos contra la infanta Cristina el seu paper a la immobiliària Aizoon, la propietat de la qual és compartida entre la infanta i Urdangarín. Aquesta és una de les empreses que rebia els presumptes desviaments il·legals de diners a través de l’institut Nóos. Però tot i amb això, la infanta no ha estat mai encausada. El fiscal ha respost Pamos amb un escrit en el qual diu que no es pot demostrar que la infanta tingués coneixement de les activitats irregulars de l’entitat.

I diu que la denúncia de Pamos es basa ‘en informacions periodístisques’ i ‘no conté un relat dels fets que permeti d’investigar la infanta’. Amb tot, d’ençà d’haver presentat la denúncia, han aparegut noves revelacions que cada vegada més han vinculat la infanta amb els negocis del seu marit. Fins i tot, segons que va publicar fa uns quants dies el Diario de Mallorca, Aizoon va rebre tres milions d’euros en dos anys procedents de l’institut Nóos.

Pamos va sol·licitar a la seva denúncia la incoació de diligències d’investigació per part de la fiscalia anticorrupció a partir d’un correu electrònic intervingut en l’operació Babel, en el qual Urdangarín i un altre interlocutor es refereixen a unes compres particulars de la infanta Cristina i a la dificultat de poder-les justificar com a despesa d’Aizoon.

Segons l’advocat, els fets poden constituir delictes de frau, malbaratament de fons públics, contra l’Hisenda Pública, delicte societari de gestió i falsedat documental mercantil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any