López Tena: ‘La independència de Catalunya no la farà un sol partit’

  • Va parlar de les relacions de Solidaritat amb altres partits sobiranistes i del camí a fer cap a la independència amb els membres de +VilaWeb, dins el cicle 'Implicats'

VilaWeb
Redacció
25.01.2012 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de Solidaritat Alfons López Tena fou ahir al vespre el protagonista del cicle ‘Implicats’, que reuneix cada mes els membres de +VilaWeb amb personalitats de l’actualitat política i cultural. Va parlar de les relacions de la seva formació amb altres partits sobiranistes i nacionalistes, especialment amb ERC i CiU, i del camí cap a la independència, per la qual cosa va dir que calia una gran mobilització social. Perquè, segons el seu parer, la independència de Catalunya no la farà un sol partit, sinó una suma de partits’ (vídeo).

‘De la mateixa manera que els autonomistes tenen diverses cistelles per ficar els seus ouets, i els espanyolistes també, els independentistes han de poder tenir diferents altermatives també, i no entregar-se a un sol partit, i que la independència no sigui patrimoni d’un sol partit, va explicar López Tena.

Per què la majoria independentista no es tradueix al parlament?

I va exposar la seva opinió sobre el fet que la majoria social que les enquestes diuen que hi ha sobre la independència no es trasllada en diputats al parlament. ‘Hi ha dues ofertes. Una és la de sempre, des de les Bases de Manresa, que és la que diu voteu-nos per plantar cara, perquè som els de casa, perquè o bé aconseguim coses o aconseguirem la línia d’ara de quedar-me com estic. La crida que fan ara CiU i ERC és la de resistir en front d’un govern del PP, de resistir tots junts, arraulits, per aguantar el xàfec, perquè ja tornarà a sortir el sol. I l’altra opció és dir que ja n’hi ha prou d’aquest color, volem la independència. La gent majoritàriament vota encara la primera opció, perquè la proposta política de la independència immediata encara és molt recent i necessita el seu temps’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any