Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.01.2012  15:23

Compromís demana la creació d'un registre públic de regals a polítics i funcionaris

Ha presentat una proposició de llei i una moció a l'Ajuntament de València

Men?ame
 

El grup de Compromís a les Corts ha presentat una proposició de llei perquè es reguli l'intercanvi d'obsequis entre empreses i particulars i les autoritats, funcionaris o treballadors públics de la Generalitat o els organismes dependents. També demanen que es creï un registre públic de regals, favor o serveis en condicions afavoridores que es rebin i que superin els 50 euros; una regulació que ja existeix en ajuntaments com els de Londres o Vitòries, en les institucions europees i en la presidència dels EUA.

La finalitat d'aquesta iniciativa és de distingir 'l'ús social acceptat i acceptable d'un obsequi que persegueix una finalitat lícita o il·lícita més enllà del regal, com són les bosses de Vuitton o els vestits de Francisco Camps, Ricardo Costa, Rafael Betoret o Víctor Campos' i constatar 'l'abisme de desconfiança, de desvergonyiment, de corrupció i de desafecció democràtica' que hi ha entre 'la llauna d'anxoves' que regala el president de Cantàbria' i 'la bossa de Vuitton que Rita Barberà diu que es regalen habitualment'.

Així ho ha explicat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, que ha comparegut amb el portaveu municipal, Joan Ribó, que va presentar una moció a l'Ajuntament de València que es debatrà divendres per a la creació d'un registre de regals rebuts per la batllessa i els regidors.