Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimecres  25.01.2012  16:00

Lluís Soler diu el poeta Sagarra

Recita el poema mariner 'Elegia a Rafel' · VilaWeb us ofeix la sèrie 'Totes les cares de Josep Maria de Sagarra'

Men?ame
 

Obrim la sèrie 'Totes les cares de Josep Maria de Sagarra', consistent en una peça literària (poema, teatre, article periodístic, memòries, cançó, traducció…) que quinze autors, cantants i músics, dirigits per Joan Ollé, van recitar al Palau de la Música en l'acte d'homenatge institucional i popular del 24 de gener, organitzat per la Generalitat, i que VilaWeb us ofereix. I l'obrim amb el poema 'Elegia a Rafel', recitada per Lluís Soler (vídeo).

'Elegia a Rafel' és l'últim poema del llibre 'Àncores i estrelles' (1936), exposa Narcís Garolera, director de l'edició crítica de l'Obra Completa de Josep Maria de Sagarra i assessor de l'espectacle d'homenatge. El llibre s'ha inclòs en el tercer volum de l'OC (Poesia 3. El poema de Nadal, La rosa de cristall, Àncores i estrelles, Entre l'equador i els tròpics, poemes satírics, poesies disperses i inèdites). Garolera també explica que s'assembla a 'Cançons de rem i de vela', perquè és un llibre mariner, amb personatges i coneixements del Port de la Selva. En Rafel era un pescador que ell tractava, un cas real que el poeta realça.

Van participar en l'homenatge els actors Joan Anguera, Pere Arquillué, Sílvia Bel, Ivan Benet, Montserrat Carulla, Enric Majó, Rosa Novell, Josep Maria Pou, Carme Sansa, Lluís Soler. I els cantants i músics Ester Formosa, Roger Mas, Sílvia Pérez Cruz, Marina Rossell, Toti Soler, Maurici Villavecchia i el Cor Jove de l'Orfeó Català.