Lluís Soler diu el poeta Sagarra

  • Recita el poema mariner 'Elegia a Rafel' · VilaWeb us ofeix la sèrie 'Totes les cares de Josep Maria de Sagarra'

VilaWeb
Redacció
25.01.2012 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iniciem la sèrie ‘Homenatge a Josep Maria de Sagarra’: cada dia VilaWeb us ofereix una peça literària (poema, teatre, article periodístic, memòries, cançó…) que quinze autors, cantants i músics, dirigits per Joan Ollé, van dir al Palau de la Música en l’acte institucional i popular que se li va retre el 24 de gener. La iniciem amb el poema ‘La campana de Sant Honorat’, recitat per Montserrat Carulla.

Obrim la sèrie ‘Totes les cares de Josep Maria de Sagarra‘, consistent en una peça literària (poema, teatre, article periodístic, memòries, cançó, traducció…) que quinze autors, cantants i músics, dirigits per Joan Ollé, van recitar al Palau de la Música en l’acte d’homenatge institucional i popular del 24 de gener, organitzat per la Generalitat, i que VilaWeb us ofereix. I l’obrim amb el poema ‘Elegia a Rafel’, recitada per Lluís Soler (vídeo).

‘Elegia a Rafel’ és l’últim poema del llibre ‘Àncores i estrelles’ (1936), exposa Narcís Garolera, director de l’edició crítica de l’Obra Completa de Josep Maria de Sagarra i assessor de l’espectacle d’homenatge. El llibre s’ha inclòs en el tercer volum de l’OC (Poesia 3. El poema de Nadal, La rosa de cristall, Àncores i estrelles, Entre l’equador i els tròpics, poemes satírics, poesies disperses i inèdites). Garolera també explica que s’assembla a ‘Cançons de rem i de vela’, perquè és un llibre mariner, amb personatges i coneixements del Port de la Selva. En Rafel era un pescador que ell tractava, un cas real que el poeta realça.

Van participar en l’homenatge els actors Joan Anguera, Pere Arquillué, Sílvia Bel, Ivan Benet, Montserrat Carulla, Enric Majó, Rosa Novell, Josep Maria Pou, Carme Sansa, Lluís Soler. I els cantants i músics Ester Formosa, Roger Mas, Sílvia Pérez Cruz, Marina Rossell, Toti Soler, Maurici Villavecchia i el Cor Jove de l’Orfeó Català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any