Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  24.01.2012  13:51

Vuitanta ajuntaments valencians, en risc de fallida

Ho avisa la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la popular Elena Bastidas

Men?ame
 

La presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Elena Bastidas (PP), ha advertit que uns vuitanta ajuntaments 'podrien trobar-se en fallida aquest any' i que la mala situació econòmica ha posat els consistoris 'en una situació desoladora'. la també batllessa d'Alzira ho ha explicat en una entrevista a Ràdio Nou, on ha demanat que es creï una llei de govern local 'que pugui clarificar les competències dels diversos nivells de l'administració, ja que s'estalviarien molts diners'.

Segons Bastidas, ara per ara el 30% dels recursos dels ajuntaments es destinen a solucionar competències que no són pròpies dels consistoris.

També ha demanat amb 'caràcter urgent' una reforma del sistema de finançament local que permeti complir els compromisos amb els proveïdors. La presidenta de la FMVP ha avisat que el termini de pagament ha passat d'un màxim de tres mesos a trobar-se entre els sis mesos i els tres anys, i que 'això perjudica greument molts autònoms i petites i mitjanes empreses'.

Bastidas ha apuntat també la possibilitat de mancomunar serveis entre ajuntament, com ja fan alguns municipis.