El fiscal, ‘indignat pel saqueig premeditat de fons públics’ de Matas

  • Avui s'han exposat les conclusions en el judici contra l'ex-president balear del PP

VilaWeb
Redacció
24.01.2012 - 12:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fiscal anticorrupció Pedro Horrach ha mostrat la seva ‘indignació’ pel ‘saqueig premeditat de fons públics’ per part de l’ex-president Jaume Matas i també pel fet que aquest no hagi assumit en cap moment del judici ‘les conseqüències penals derivades dels seus actes’. Durant l’exposició dels informes finals del judici per una peça del cas Palma Arena  el fiscal ha dit que Matas era ‘un bon gestor’, però no pas dels fons públics ‘sinó de la seva pròpia imatge’.

‘Matas dóna ordres per a convocar un concurs fictici pel qual a Alemany li remuneren els discursos i roman ocult per a poder accedir a subvencions, i alhora, permet que Matas tingui Alemany com a discursista’, ha reblat el fiscal, que ahir va decidir que mantenia la petició de pena de vuit anys i mig de presó per a Matas.

Per altra banda, va augmentar la petició de presó per al periodista Antoni Alemany, que escrivia els discursos de Matas: el ministeri públic demana ara set anys i tres mesos de presó. Sobre Alemany, el fiscal ha dit avui que aquest era un periodista independent ‘excepte dels diners i del poder’ i que el 2003 es va beneficiar d’un concurs fictici que va ser utilitzat per amagar la redacció dels discursos de l’ex-president balear.  

Matas és acusat d’haver malversat  480.000 euros públics per a pagar aquests discursos i empreses de premsa d’Alemany.

Les acusacions demanen, a més, quatre anys i mig de presó per al director de l’agència de comunicació Nimbus, Miquel Romero; dos anys per a l’ex-director general de Comunicació, Joan Martorell, i un any i tres mesos per a l’ex-cap de gabinet de Matas, Maria Umbert.

A més, demanen tant a Matas, com a Alemany i Martorell que paguin conjuntament 483.183 euros en favor del govern; a Umbert li demanen 2.000 euros i a Romero, 197.443.

La fiscalia, això sí, ha retirat les acusacions contra l’ex-cap de gabinet de Matas, Dolça Linares.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any