Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.01.2012  06:00

Us proposem un preu pel diari

+VilaWeb llança el 0,16, una nova campanya d'afiliació a la comunitat de lectors

Men?ame
 

+VilaWeb, la comunitat de lectors del diari, fa mig any que va començar. Durant sis mesos ha consolidat la nova relació entre la redacció i els lectors i els nous espais i serveis anunciats, com ara el cicle Implicats o la revista mensual.

VilaWeb llança avui una nova campanya d'afiliació: el 0,16. Aquesta xifra resulta del preu d'adhesió bàsica a +VilaWeb, la de 60 euros, dividit entre els dies de l'any. Es pot dir, doncs, que seria el preu diari de VilaWeb. 0,16 vol remarcar la necessitat de compromís dels lectors amb el diari.

Preguntes i respostes sobre +VilaWeb i la proposta 0,16

I per què hauria de pagar jo, si qui no paga té accés a la mateixa informació?

Per responsabilitat envers la informació, el mitjà i la nostra societat. La responsabilitat és personal, i cadascú ha de decidir si és correcte pagar. Però nosaltres veiem que en la situació actual, si els lectors no paguen, serà molt difícil de sostenir cap mitjà. En canvi, projectes com VilaWeb poden créixer molt més que mai si tu ens fas costat. Un petit esforç teu, 16 cèntims d'euro el dia, fa la diferència per a nosaltres.

Pagar, a més, és únicament una part del compromís que demanem als lectors. Per mitjà de +VilaWeb, els cridem a participar en la feina de la redacció amb tota una colla d'eines. Els membres de +VilaWeb reben cada dia un correu amb els temes que es treballen i poden aportar el seu coneixement i els seus contactes a la feina periodística. També poden participar en espais de debat, com ara Implicats, en què personatges destacats de l'actualitat fan una trobada amb els lectors.

Però tot és de franc, no?

Avui preval la idea que la informació d'internet és de franc. Però VilaWeb vol subratllar que no és així, ans costa diners, i que és just que els lectors paguin si reben bona informació. Per això hem creat la comunitat dels lectors, que accepta aquesta premissa.

D'ara endavant hauré de pagar, doncs, per poder llegir VilaWeb ?

Únicament si creus que pagar és correcte. Amb el projecte +VilaWeb sempre hem deixat clar que tant qui vulgui pagar com qui no tindrà accés a la mateixa informació. Però demanem als lectors que siguin conscients de la necessitat de pagar i d'involucrar-se per fer del diari una comunitat forta.

D'acord: vull pagar. Com ho he de fer?

Omple aquest formulari o envia'ns un correu a suport@mesvilaweb.cat amb el teu telèfon, i et telefonarem. També pots trucar al 934 426 439 (de 9.00 a 14.00) i et gestionarem l'alta nosaltres mateixos. És convenient que llegeixis els serveis i les modalitats de pagament que t'ofereix +VilaWeb.

Si no pago, què?

Si no pagues no contribueixes a l'enfortiment del diari i de la comunitat dels lectors que anem creant. No podràs participar, per tant, en la dinàmica creada entorn de +VilaWeb, que vol fer d'aquesta comunitat un referent encara més important per al país i el mitjà de comunicació més innovador, ara també socialment. Això sí, podràs accedir al diari igualment.

Per què 16 cèntims d'euro?

De la mateixa manera que en música iTunes ha revolucionat el mercat venent cançons per uns quants cèntims, mentre que els discos valen uns quants euros, nosaltres creiem que en el mercat de la informació no es pot demanar ja 1,20 euros el dia per notícies que són a l'abast de tothom.

On puc trobar més informació sobre +VilaWeb?

www.mesvilaweb.cat.

VilaWeb és el primer diari que fa això?

+VilaWeb arreplega i adapta iniciatives de diaris digitals de tot el món, com ara Texas Tribune o Rue89 i formula una proposta que vol respondre als grans envits que té la premsa i el país. La desaparició dels mitjans tradicionals ja no és cap teoria sinó una realitat, i veus i capçaleres que han representat molt ara es troben en un atzucac. A VilaWeb pensem que, precisament per això, cal que siguin més forts els mitjans com el nostre, que ha demostrat durant setze anys una gran capacitat de lideratge i innovació.

I si s'acaben els mitjans?

És una possibilitat real que els mitjans deixem de ser necessaris. Als mitjans tradicionals els és molt difícil de sobreviure, però per als digitals tampoc no serà fàcil. Si la societat no necessita mitjans, simplement desapareixerem tots. Però aleshores caldrà trobar qui parla en nom de la nostra comunitat humana perquè, tal com va dir Norman Mailer, un diari és 'una nació que parla amb si mateixa'. I això exactament volem que sigui +VilaWeb.

M'agradaria parlar de tot això...

Si vols organitzar un debat o una xerrada sobre el futur de la premsa, envia'ns un correu a suport@mesvilaweb.cat. Estarem encantats de parlar-ne.

Men?ame