Les protestes contra la retallada de Fabra continuen

  • Després de la històrica mobilització de dissabte hi haurà tancades demà als centres i més manifestacions dijous

VilaWeb
Redacció
23.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després del gran èxit de les manifestacions de València i d’Alacant contra la política del govern de Fabra, la comunitat educativa valenciana es prepara per una setmana en què intensificarà la mobilització. Demà hi haurà una primera onada de tancaments als centres, si abans el Consell no paga les despeses de funcionament que els deu; dijous hi ha una manifestació contra la retallada del Consell en tots els sectors, i els centres proposen que cada dijous hi hagi concentracions de cinc minuts a migdia davant de la porta.

El govern valencià es va comprometre a pagar els diners que deu a les escoles aquesta mateixa setmana. Però la indignació de professors i associacions de pares i mares per les deficiències que pateixen els centres va fer sortir al carrer dissabte uns 180.000 manifestants a València i a Alacant (vídeo). Foren unes manifestacions històriques, que poden tenir continuïtat dijous amb les que hi ha convocades a dos quarts de set del vespre a Alacant, Castelló i València contra les retallades que ha anunciat el Consell a tota la funció publica.

A més, mestres, professors i sindicats del País Valencià tenen pensat d’anar fins a l’aeroport de Castelló i fer-hi una concentració com a mostra de protesta contra el malbaratament del la Generalitat. És una de les propostes que ha tingut més èxit en les assemblees comarcals que s’han fet aquests últims dies i que han recollit tots els sindicats d’ensenyament STE-PV, CC OO, CSIF, ANPE i FETE-UGT), que es coordinen en la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament amb FAPA-València i Escola Valenciana.

La polèmica ha saltat també a les xarxes socials al Twitter, on l’etiqueta #fabratenimfred és una de les més utilitzades i recull els casos de molts centres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any