El jutge obre judici oral a Carlos Fabra per delicte fiscal

  • Imposa a l'ex-president de la Diputació de Castelló una fiança de més de quatre milions d'euros

VilaWeb
Redacció
20.01.2012 - 14:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge d’instrucció número 1 de Nules ha obert judici oral a Carlos Fabra per uns suposats delictes fiscals. El magistrat ha imposat una fiança de 4.270.859 d’euros a l’ex-president de la Diputació de Castelló i d’entre 800.000 i 1.718.000 d’euros als altres acusats: Vicente Vilar, Monserrat Vives i Amparo Fernández. Fabra va ingressar 3,6 milions d’euros no justificats, corresponents als exercicis fiscals dels anys 1999-2004, segons l’acusació. La fiscalia demana quinze anys de presó, deu d’inhabilitació i una multa de 2,3 milions.

El Tribunal Suprem va reobrir el desembre passat la causa contra Carlos Fabra, deixant sense efecte l’arxivament per prescripció decretat per l’Audiència de Castelló de quatre dels cinc delictes fiscals pels quals es va investigar l’ex-president de la Diputació de Castelló. La decisió del Suprem responia al recurs de cassació interposat per la fiscalia anticorrupció, que demana 15 anys de presó, 10 d’inhabilitació i una multa de 2,3 milions.

El ministeri fiscal també demana vuit anys de presó i 1,1 milions a la muller de Fabra, Maria Amparo Fernández, per delicte fiscal; i quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l’empresari Vicente Vilar i la seva muller, Monserrat Vives.

Tots quatre són acusats de falsejar documentació per obtenir autoritzacions del Ministeri d’Agricultura i fabricar productes fitosanitaris en les seves empreses, a més d’ocultar ingressos a Hisenda.

El procés va començar arran de la denúncia de l’empresari Vicente Vilar, que va acusar el president del PP a Castelló de cobrar-li quantioses comissions per fer-li de mitjancer en l’obtenció de llicències per elaborar productes fitosanitaris. Fabra hauria utilitzat les seves influències per aconseguir aquests permissos. L’empresa que els fabricava era a nom de les mullers de Fabra i Vilar i es deia ‘Naranjax’, nom del cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any