El finançament d’Obama, clau per a entendre la batalla amb Megaupload

  • Els estudis de Hollywood, grans donants de diners a les campanyes demòcrates, amenacen el president si no pren mesures contra les webs P2P

VilaWeb
Redacció
20.01.2012 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les claus de la confrontació oberta per la llei SOPA als Estats Units té a veure amb que aquest és un any d’eleccions. La indústria del cinema és un dels grans donants de diners per a les campanyes demòcrates i segons CNET va amenaçar Obama amb no pagar aquest any si no es prenien mesures contra les webs que faciliten l’intercanvi d’arxius P2P. 

Califòrnia és l’estat que més diners va donar a Obama en la passada campanya, seguit de Nova York i dins de l’estat la indústria del cinema va ser la més generosa amb el president.

De fet la campanya electoral d’aquest any encara és en la fase inicial pel que fa als demòcrates ja que només es presenta Obama i les eleccions són al novembre. Però segons el registre públic de donacions de campanya molts actors i directors ja han començat a fer donacions per a la campanya presidencial. 

Per la seva banda Megaupload estava entre les vint webs més visitades del món amb prop de cinquanta milions d’usuaris al dia. Tot i l’atac hi ha músics i cineastes que estan a favor de Megaupload. Alguns d’ells van gravar aquesta cançó a favor del web que ara ha estat tancat per l’FBI.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any