Megaupload, molt més que un magatzem de continguts protegits

  • A la xarxa hi ha encara moltes alternatives al servidor d'allotjament de fitxers

VilaWeb
Redacció
20.01.2012 - 09:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Megaupload era el portal web d’allotjament de fitxers més conegut. Per això l’FBI l’ha tancat, en una operació per pretesa infracció de drets d’autor. Ara, aquest polèmic tancament no implica pas la desaparició d’aquesta mena de servidors de continguts, atès que encara n’hi ha molts en línia. Però sí que representa la desaparició de molts fitxers protegits per copyright, però també, i sobretot, de continguts de milers d’usuaris particulars que hi allotjaven les seves creacions.

Tal com denuncia Pirates de Catalunya en aquest comunitat, ‘hi ha milers de ciutadans afectats, persones que han perdut els seus treballs i creacions allotjats a Megaupload. La munió de dades afectades per aquest tancament és incalculable: acabem de presenciar l’eliminació indiscriminada d’una part significativa del coneixement humà per ordre judicial’.

Megaupload, activat el 21 de març de 2005 des de Hong Kong i amb servidors al Canadà, als EUA i als Països Baixos, permetia als internautes de carregar gratuïtament als seus servidors fins a dues-centes gigues de fitxers (vídeo, fotografies, documents de text, programari, audiovisuals…). Cadascun d’aquests fitxers, això sí, no podia superar una giga de pes. Per als usuaris premium, tant l’espai d’allotjament com de càrrega era il·limitat. A més dels usuaris registrats i premium, Megaupload donava facilitats a usuaris anònims per a deixar-hi documents o descarregar-ne.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any