El Círcol Maldà homenatja Guillem d’Efak amb ‘Tots aquests dois’

  • Pep Tosar es posa dins la pell del músic mallorquí en un espectacle multidisciplinari

VilaWeb
Redacció
20.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actor i director Pep Tosar homenatja el cantant mallorquí Guillem d’Efak en l’última producció del Círcol Maldà, ‘Tots aquests dois‘, que pren el títol d’una de les cançons de D’Efak. S’hi repassa la vida i l’obra d’una de les icones de la Nova Cançó, que ‘era molt més que un negre que cantava en català’, en paraules de Tosar.

 

Acompanyen Pep Tosar a l’escenari del Maitia Trio (David Mengual, piano, Oriol Roca, bateria i Marc Cuevas, contrabaix). Les cançons són el fil conductor d’un espectacle que combina gèneres artístics diversos, com ara poesia, documental i teatre.

A ‘Tots aquests dois’ hi ha monòlegs de Tosar que ell diu assegut davant una petita taula rodona semblant a les que hi havia a la Cova del Drac, i entrevistes amb gent que va conèixer D’Efak projectades en una pantalla (fragment).

Fill d’un funcionari colonial mallorquí i d’una guineana, Guillem d’Efak va viure a Manacor fins el 1964, quan es va traslladar a Barcelona. Va formar part del moviment de la Nova Cançó i va fundar els cafès teatre de la Cova del Drac i de la Cucafera.

L’espectacle perdurarà fins el 26 de febrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any