Apple assalta les universitats

  • Presenta una versió revolucionària d'iBooks i un nou iTunes U que revolucionen els llibres de text · També presenta un programa per a crear de forma fàcil llibres electrònics

VilaWeb
Redacció
19.01.2012 - 17:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Apple ha presentat aquesta tarda a Nova York una bateria de productes que poden revolucionar les universitats. D’un costat una nova versió de l’iBooks centrada en els llibres de text (amb un nou producte per a editar-ne) i de l’altra una reforma de la popular iTunes U. Els tres productes, plenament integrats, poden revolucionar l’ensenyament però no només.

La presentació, la primera que es fa després de la mort de Steve Jobs, ha incidit en el mercat universitari, molt important als Estats Units. Però les eines que han ensenyat segurament s’usaran no només per a fer llibres per a les universitats.

El nou iBooks afegeix funcions multimèdia als llibres electrònics que es podien llegir fins ara en l’aplicació de l’iPad. Però sobretot afegeixen també eines com ara la possibilitat d’exportar a text els subratllats, de fer exàmens dins mateix de l’aplicació o de que quan l’autor del text el modifica, afegint coses noves, totes les còpies ja instal·lades es modifiquen també.

Amb tot la revolució més important és l‘iBook Author, una aplicació gratuïta que ja es pot descarregar i que serveix per a crear llibres de forma fàcil, seguint el conegut estil d’Apple. Aquests llibres es poden vendre en format iBook en els aparells d’Apple, especialment als iPhone i iPads. 

Apple també ha presentat una nova versió de l’iTunes U, l’aplicació que permet a les universitats difondre classes o activitats en format vídeo o àudio i que ara també es coordina amb el nou iBooks.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any