La fiscalia atribueix dos vestits menys a Camps i més peces a Costa

  • En l'exposició de les conclusions finals, manté la petició de 41.000 euros de multa · La defensa demana l'absolució

VilaWeb
Redacció
19.01.2012 - 11:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El judici pel cas dels vestits, que ha fet seure al banc dels acusats l’ex-president Francisco Camps, continua avui, sisena setmana de compareixences, amb l’exposició dels informes de les parts. La fiscalia ha presentat les conclusions dmb algunes modificacions respecte l’informe provisional: ha atribuït a l’ex-secretari general del PP Ricardo Costa un vestit més, tres pantalons i dues americanes, i ha restat a l’ex-president Francisco Camps dos vestits a mida i un parell de sabates.

Concretament, la fiscal atribueix a Camps deu vestits, quatre americanes, tres parells de sabates i quatre corbates. Tot plegat, valorat en 13.121 euros. Pel que fa a Costa, la fiscal considera que va rebre més peces de les descrites en l’informe provisional. Així, en total li atribueix cinc vestits, dues americanes i nou pantalons; valorats en 10.075 euros.

La fiscalia considera que aquests fets són constitutius de dos delictes continuats de suborn i demana que es tingui en compte la pena establerta en el moment en què es van cometre els fets, que preveu una multa en comptes de presó.

Així, manté la petició de pena de multa de 41.250 euros i lasuspensió de feina i càrrec públic, que és la pena que s’aplica actualment, pel delicte d’un suborn passiu impropi. A més, ha eliminat les referències a l’ex-vice-president del Consell Víctor Camps, i l’ex-cap de gabinet de Turisme Rafael Betoret, perquè tots dos ha van reconèixer els fets i foren condemnats.

Per la seva banda, l’advocat de l’acusació popular (PSPV), Virgilio Latorre, també ha modificat el relat de les acusacions per eliminar les referències a Betoret i Camps, mentre que manté el mateix nombre de peces de roba que l’acusació pública i els imports per a cadascun dels acusats.

Els advocats de Camps i Costa han sol·licitat l’absolució i mantenen que els acusats no van rebre cap peça de la trama Gürtel.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any