Assumpta Escarp defensa l’actuació de la Guàrdia Urbana en l’escomesa policíaca de la plaça de Catalunya

  • Ha declarat avui al matí al jutge que investiga els comandaments policíacs per la càrrega que es va saldar amb més de cent indignats ferits

VilaWeb
Redacció
19.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-tinent de batlle de Barcelona Assumpta Escarp ha declarat avui al jutge, encausada per l’escomesa de la policia als indignats de la plaça de Catalunya, el 27 de maig de 2011. Hi ha defensat l’actuació de la Guàrdia Urbana i ha reiterat que l’objectiu era retirar els objectes perillosos que hi havia a l’acampada. En la declaració, interpel·lada pels advocats, l’ex-responsable de la Guàrdia Urbana no ha justificat per què no es va avisar amb temps els indignats que es duria a terme l’operació de neteja.

Escarp ha assegurat que el paper de la Guàrdia Urbana durant l’operació va ser ‘passiu’ i es va limitar a facilitar les tasques de neteja, de trànsit i com a policia col·aboradora dels Mossos d’Esquadra: ‘No hi va haver intent de desallotjament’, ha insistit, argumentant que després de l’operació els simpatitzants del moviment 15-M van tornar la plaça i s’hi van quedar un mes més.

La citació del jutge es va saber fa alguns dies, després d’acceptar a tràmit una cinquantena de denúncies presentades per manifestants que aquell dia eren a la plaça. Escarp ha arribat a mig matí al jutjat, acompanyada de l’ex-batlle Jordi Hereu i de l’actual regidor de Seguretat, Joaquim Forn.

A més d’Escarp, el jutge també prendrà declaració al director dels Mossos, Manel Prat, el dia 25; i als dos comandaments del dispositiu, l’intendent de la regió metropolitana, Antoni Antolín, i el responsable de la brigada mòbil, David Bordas, que ho faran els dies 26 i 31, respectivament.

La càrrega policíaca es va saldar amb 121 ferits i el jutge considera que els Mossos podrien haver vulnerat el dret de reunió.

La comissió penal de l’acampada de Barcelona també va denunciar el conseller d’Interior, Felip Puig, però en aquest cas, com que és aforat, la investigació, l’hauria de fer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La querella demana l’encausament de tots per onze delictes i faltes: prohibició i dissolució d’una reunió pacífica, detenció il·legal, coaccions, amenaces, atemptat a la integritat moral, vexacions, prevaricació, lesions, danys, apropiació indeguda i furt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any