ERC i Solidaritat recorden la condemna a Garzón per les tortures a independentistes el 1992

  • Eviten pronunciar-se sobre l'actual judici al magistrat espanyol però remarquen la seva 'trajectòria irregular'

VilaWeb
Redacció
17.01.2012 - 19:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ERC i SI han evitat pronunciar-se sobre la causa oberta contra el magistrat espanyol Baltasar Garzón. No obstant això, en ser preguntades per la qüestió, les dues formacions han recordat la condemna del Tribunal Europeu de Drets Humans pel cas de tortures infringides a disset independentistes catalans coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’any 1992, quan el jutge dirigia l’Audiència Nacional. La portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó, ha afirmat que Garzón és ‘una persona nefasta per la memòria de l’independentisme català que va actuar amb dubtosa transparència democràtica’. El diputat de SI, Uriel Bertran, ha afirmat que ‘ja era hora que acabés a la banqueta dels acusats’.

Anna Simó ha recordat la condemna del Tribunal Europeu de Drets Humans a Baltasar Garzón arran dels fets de l’any 1992, en què 17 independentistes van patir tortures per part de les forces i cossos de seguretat de l’estat, quan ell era el cap de l’Audiència Nacional. ‘L’estat espanyol va ser condemnat per no investigar aquell cas’, ha remarcat Simó.

‘Per tant, el senyor Garzón és una persona de nefasta memòria per l’independentisme català i que en aquest cas va actuar amb dubtosa transparència democràtica. Ens sembla bé que se’l pugui jutjar.’ Així s’ha expressat la diputada republicana, que també ha afegit que ‘haurien volgut que se’l jutgés també aleshores’.

De la seva banda, el secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha manifestat que ‘ja era hora’ que Baltasar Garzón acabés al banc dels acusats. ‘Garzón va ordenar la detenció d’independentistes catalans l’any 92 i que van ser torturats per les forces policials espanyoles’, ha assenyalat. Segons Bertran, Garzón ‘té una trajectòria irregular com a jutge espanyol i és normal que tard o d’hora acabi a la banqueta dels acusats’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any