Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.01.2012  08:44

Wikipedia tancarà tot un dia per protestar contra la llei antipirateria dels EUA

Afectarà demà des de les set del matí la versió en anglès de l'enciclopèdia

Men?ame
 

'Avís per als estudiants! Acabeu ben aviat els deures. Wikipedia tancarà aquest dimecres contra una llei maligna', aquest és el piu que feia a Twitter ahir el fundador de Wikipedia, Jimmy Wales, anunciant que l'enciclopèdia oberta, que en la versió en anglès té una mitjana de 25 milions d'usuaris diaris, tancaria vint-i-quatre hores des de demà dimecres a les set del matí, hora nostra. D'aquesta manera s'afegeixen a més webs nord-americanes que protestesn contra la llei SOPA (Stop Online Piracy Act), la llei que el congrés dels EUA planteja per a blocar webs que amb continguts protegits per drets d'autor.

En el comunicat que ha emès, Wikipedia explica les raons del tancament. Considera que si prospera aquesta llei, o la llei PIPA (Protect IP Act), contra la qual també protesten, tindria conseqüències 'devastadores' per a la llibertat i l'obertura d'internet. Més de 1.800 viquipedistes han discutit aquests tres últims dies sobre la necessitat de protestar contra aquestes lleis, i han pres finalment aquesta decisió. L'edició en anglès de Wikipedia informa també que en uns altres idiomes, com l'italià i l'alemany, inclouran banners informatius i de protesta contra aquestes lleis antipirateria, malgrat mantinguin oberta l'edició. I convida les edicions en altres llengües a fer el mateix.