Les reaccions a la mort de Fraga

VilaWeb
Redacció
16.01.2012 - 09:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas i el govern expressen el condol per la mort de Fraga

El President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el govern han fet públic un comunicat a través del qual expressen el seu condol per la mort de Manuel Fraga Iribarne. Al comunicat se’l defineix com a ‘personatge important en la vida política espanyola i gallega en la segona meitat del segle XX’.

Duran: ‘Fraga fou una persona clau per a l’èxit de la transició’

El president del grup de CiU al congrés espanyol i del comitè de govern d’Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha expressat el condol per la mort de Fraga i ha destacat: ‘A banda de les diferencies ideològiques, Manuel Fraga va ser una persona clau perquè la transició fos un èxit, més enllà del seu passat polític’. Duran i Lleida, que ha fet arribar el seu condol a la família de Fraga i al PP, també ha remarcat que ‘més enllà de les diferències, a nivell personal sempre he tingut per part seva un tracte exquisit’.

Solidaritat recorda que Fraga mai no va mostrar cap mena de penediment

Solidaritat per la Independència recorda que Manuel Fraga mai no va mostrar cap mena de penediment ni va demanar perdó pels assassinats durant el franquisme. En un comunicat, també denuncia que ‘les limitacions d’una malanomenada transició democràtica van permetre que membres amb responsabilitats durant la dictadura, com Fraga, no només quedessin impunes de l’acció de la justícia sinó que a més fossin part activa dels inicis del règim pseudodemocràtic que el va continuar sota el permanent xantatge i tutel·la d’un exèrcit espanyol totalment afecte al règim anterior’.

Segons Solidaritat, ‘l’anticatalanisme que professaven alguns dels seus posicionaments polítics també fou exterioritzat durant en període democràtic essent ja president d’honor del PP, especialment durant la tramitació de la reforma de l’estatut’.

També lamenta Solidaritat que Fraga mai demanés excuses als catalans per haver declarat l’any 1968 -després de recordar les ocupacions de Felip IV i Felip V i el bombardeig del general Espartero- que ‘el 1939 vam ocupar Catalunya i estem disposats a ocupar-la tantes vegades com sigui necessari i per això estic disposat a agafar el fusell de nou. Per tant, ja saben vostès a què atenir-se i aquí tinc el mosquetó per tonrar-lo a utilitzar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any