Èxit rotund de la caravana per l’estat propi

  • Ahir va recórrer el Maresme · Hi van participar mil vehicles

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La marxa reivindicativa de vehicles, batejada amb el nom de ‘Caravana per l’estat propi‘, que ahir va recórrer la N-2 del Maresme, fou un èxit. Tant és així que a Canet, punt final de la marxa, es va haver de retardar més d’una hora el començament de l’acte per l’arribada contínua de vehicles. Segons dades de Trànsit hi van participar 470 turismes, una vuitantena de motos i més de vint tractors, col·lapsant durant unes quantes hores la N-2 al Maresme a l’altura d’Arenys i de Canet. Els organitzadors, per la seva banda, van xifrar la participació en més d’un miler de vehicles. Al Twitter, l’etiqueta #caravanaperlestatpropi va esdevenir una de les més utilitzades. Aquesta ha estat la primera gran acció de l’Assemblea Nacional Catalana, que es constituirà oficialment el 10 de març.

La caravana va començar a les deu del matí simultàniament a dos punts de la comarca. Els vehicles van sortir puntualment des de Montgat, al sud, i Tordera, al nord, per recórrer amb estelades i senyeres la carretera N-2 fins a Canet de Mar.

Segons que va explicar Toni Llimona, membre del secretariat de l’Assemblea, es van desbordar les previsions de la marxa, però també les de la policia, que va haver de demanar reforços. Cap a les onze del matí, la N-2 en sentit nord acumulava vuit quilòmetres de cua.

La ‘primera gran manifestació’ de l’Assemblea

Un cop a Canet, absolutament desboradat, el primer a parlar va ser Pep Riera, ex-coordinador general del sindicat Unió de Pagesos i impulsor de ‘Pagesos per la independència’. Riera va remarcar que l’Assemblea era un ‘moviment unitari que no pretén ocupar l’espai de cap partit polític ni crear-ne cap cap de nou’. L’únic que vol, va dir, és aconseguir ‘a curt termini’ crear un estat propi i, sobretot, ‘conscienciar la ciutadania i mobilitzar-la’ amb aquest propòsit.

Aquesta caravana, va afegir, és només ‘la primera gran manifestació’ de moltes més que l’Assemblea portarà a terme. És l’inici, afegeix, d’un procés perquè l’Assemblea  esdevingui un veritable ‘moviment de masses’. Però no volem, va dir, ser ‘la Irlanda independent però arruïnada del segle XX, sinó la Catalunya rica i plena del segle XXI’.

En aquest sentit, els organitzadors estan convençuts que la caravana de Canet durà a moltes altres comarques a portar a terme iniciatives semblants. Segons Llimona, la propera cita d’aquest moviment transversal que aplega representants de plataformes sobiranistes, polítics de l’òrbita nacionalista i independentista i bona part de les persones implicades en les consultes sobiranistes serà el proper 25 de febrer, a Mataró, on se celebrarà la ‘Festa de la Independència’.

Durant els parlaments dels assistents a l’acte es va destacar l’èxit d’e la convocatòriam que demostra que d’independentisme és una opció cada vegada més present entre la ciutadania. Hi van participat diversos batlles de la comarca: les batllesses de Sant Pol de Mar i Cabrils i els batlles de Vilassar de Dalt, Alella, Canet de Mar, Arenys de Mar i Arenys de Munt, i el tinent batlle de Calella.

 120 assemblees territorials adherides

L’Assemblea ja compta actualment amb 120 assemblees territorials adherides, entre comarcals i locals, al conjunt del territori i català, i entre 70 i 80 més estan ja en procés de constitució, segons ha confirmat Llimona. La dada és significativa perquè s’apropa a les 241 assemblees que l’Assemblea aspira a tenir abans de constituir-se formalment al març.

L’Assemblea pretén aglutinar el conjunt de l’independentisme català i ser un òrgan popular i social que capitanegi el procés per recuperar la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d’un estat de dret. L’organització es va crear (vídeo) el 30 d’abril del 2011 a Barcelona en la ‘Conferència Nacional per l’Estat Propi’ i vol culminar el procés amb la celebració d’un referèndum vinculant convocat pel govern o la cambra catalana el 2014, coincidint amb els 300 anys de la caiguda de Catalunya en mans de les tropes borbòniques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any