L’Espai Mallorca anul·la tots els actes

  • Ho ha decidit el Gremi d'Editors de Balears que encara no ha rebut la subvenció del 2011 del Consell de Mallorca

VilaWeb
Redacció
16.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots els actes culturals programats a partir d’avui a l’Espai Mallorca de Barcelona han quedat anul·lats, a l’espera de nova ordre. Ho ha decidit el Gremi d’Editors de Balears, gestor del centre, que encara no ha rebut el 50% de la subvenció del 2011 del Consell de Mallorca, després de la denúncia de dels treballadors de l’espai, que fa cinc mesos que no cobren la nòmina.

La partida pendent del Consell ascendeix als 125.000 euros. Joan Rotger, vice-president de Cultura del Consell, va dir dissabte que en aquests moments es fan les gestions perquè s’agiliti el pagament als treballadors de l’Espai Mallorca, però va apuntar que ‘la situació és complicada tant a l’Espai Mallorca com a altres entitats que depenen del Consell’. Tot i suspendre els actes el centre de Barcelona romandrà obert i oferirà servei cafeteria a l’espera noves notícies.

Precisament en el darrer ple del Consell, dijous passat, es va reconèixer la tasca del Gremi d’Editors i es va acordar el pagament dels 125.000 euros que se li deuen. Per la seva banda, Miquel Ferrer, president del Gremi, va dir: ‘La decisió de cessar l’activitat a l’Espai Mallorca és una forma de pressió sobre els polítics i per mirar trobar una solució a la demanda que han posat els treballadors contra el Gremi’.

Demà hi ha prevista una reunió a Barcelona entre el Gremi i els treballadors de l’Espai Mallorca per, en paraules de Ferrer, ‘mirar d’arribar a un acord que eviti d’anar a judici’. El Gremi espera tenir, abans de la reunió, un calendari de pagaments per saldar el deute i per poder fer fornt als pròxims mesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any