L’empresa propietat de la infanta va rebre tres milions d’euros de Nóos en dos anys

  • Ho publica el Diario de Mallorca, en base al llibre de factures de 2004 i 2005

VilaWeb
Redacció
15.01.2012 - 10:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’aparició de noves dades sorgides del sumari del cas Palma Arena no s’atura. I cada vegada més assenyalen la infanta Cristina com una de les beneficiàries dels negocis presumptament fraudulents del seu marit. Ahir es va saber que la infanta rebia, sense que se n’especifiqués el concepte, un pagaments mensuals d’Aizoon, empresa immobiliària de la qual n’era propietària en un 50% i una de les que rebia diners desviats de l’Institut Nóos. I avui, el Diario de Mallorca, basant-se sempre en la documentació present al sumari, revela que entre 2004 i 2005 Aizoon va rebre 2.958.642 euros procedents de l’Institut Nóos. De fet, segons aquest diari, Urdangarín es va pagar a si mateix més de cinc milions d’euros desviats de Nóos, molts dels quals procedents d’administracions públiques.

Urdangarín va continuar els negocis des dels EUA utilitzant Aizoon

També avui, el diari El País aporta novetats sobre el cas. Segons aquest diari, Urdangarín no va abandonar els seus negocis ni tan sols quan va ser enviat als Estats Units, presumptament per ordre del rei espanyol. L’any 2009 va començar un nou projecte al Brasil, que gestionava des dels Estats Units. I ho va fer a través de l’empresa compartida amb la infanta, Aizoon. Cal recordar que aquesta empresa tenia incialment seu social al carrer Elisenda Pinós de Barcelona, a Pedralbes, a la casa de sis milions propietat d’Urdangarín i l’infanta. Però a partir del 9 de setembre de 2011, l’empresa va canviar de seu, evitant així que la mansió fos escorcollada el passat 7 de novembre, per ordre judicial, com sí que va passar amb tots els altres despatxos i habitatges vinculats a la trama presumptament corruptiva.

Un advocat denuncia la infanta

Per una altra banda, l’advocat madrileny Fernando Pamos va presentar divendres a la fiscalia general de l’estat una denúncia contra la infanta Cristina pel seu paper a la immobiliària Aizoon.

Al text, a què ha tingut accés Europa Press, se sol·licita concretament la incoació de diligències d’investigació per part de la fiscalia anticorrupció en una peça a part a la qual ja s’investiga al jutjat d’instrucció número 3 de Mallorca en relació amb Aizoon, l’Institut Nóos i altres societats vinculades als ducs de Palma.

La denúncia es fa a partir d’un correu electrònic intervingut en l’operació Babel, en el qual Urdangarín i un altre interlocutor es refereixen a unes compres particulars de la infanta Cristina i a la dificultat de poder-les justificar com a despesa d’Aizoon.

Segons l’advocat, els fets poden constituir delictes de frau, malbaratament de fons públics, contra l’Hisenda Pública, delicte societari de gestió i falsedat documental mercantil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any