Setanta desapareguts pel naufragi del creuer a la Toscana

  • Ho han confirmat les autoritats italianes, que ha xifrat en tres les víctimes mortals de la tragèdia · Al vaixell hi havia quatre mil persones · Tenia previstes aturades a Palma i a Barcelona

VilaWeb
Redacció
14.01.2012 - 14:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les autoritats italianes han confirmat que de moment hi ha tres morts i setanta desapareguts en el naufragi d’aquesta nit d’un creuer de luxe a la costa de la Toscana, just davant de l’illa del Giglio, prop de Còrsega, en encallar-se en un banc de sorra. A mesura que han anat passant les hores –ja en fa més de dotze des del moment dels fets– s’ha anat confirmant el que la premsa italiana insinuava amb molta prudència: hi ha desenes de desapareguts i aquest naufragi es pot convertir en una gran tragèdia. Vegeu en aquesta webcam en directe del port de l’illa com el vaixell, dis el qual no s’estima que hi hagi quedat ningú, s’acaba d’enfonsar

Cap a les deu de la nit, a l’hora de sopar, el vaixell ha quedat encallat, s’ha començat a inclinar i se n’ha anat el corrent elèctric. Aleshores la tripulació ha fet sortir els passatgers en bóts salvavides i helicòpters, però s’han viscut autèntiques escenes de pànic i diversos passatgers han saltat a l’aigua.

A bord hi viatjaven 3.200 passatgers, la majoria alemanys, francesos i italians, i un miler de tripulants. Els que han estat evacuats s’han allotjat en escoles  esglésies de l’illa. El vaixell havia sortit de Civitavecchia i tenia previst fer aturades a Savona, Marsella, Barcelona, Palma, Càller i Palerm.

La companyia, Costa Cruceros, diu en un comunicat a la seva web que investiga el naufragi i que és una tragèdia que afecta profundament l’empresa.

Polèmica per les instruccions de la tripulació

Les causes són encara per determinar, tot i que algunes fonts apunten que el capità va ordenar variar lleugerament la ruta per algun motiu. Però ja ha esclatat una altra polèmica. Segons diversos testimonis, la tripulació ha informat d’un problema elèctric quan ha marxat el corrent i després ha instat els passatgers a anar als bóts salvavides. Però a partir d’aquest moment, no hi ha hagut cap mena d’instrucció ni s’ha explicat com calia deslligar les barques, cosa que ha generat escenes de caos i fins i tot violència entre els passatgers i que, sempre segons els testimonis, ha retardat hores l’evacuació del vaixell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any