Noves revelacions del sumari del cas Urdangarín assenyalen la infanta Cristina

  • Cobrava mensualment d'una de les empreses beneficiades, de la qual n'era propietària

VilaWeb
Redacció
14.01.2012 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La infanta Cristina no ha estat encausada, però cada dia que passa apareixen noves revelacions que la vinculen a la trama corruptiva que liderava el seu marit, Iñaki Urdangarín, a través de l’Institut Nóos. Ja fa dies es va saber que ella era propietària del 50% d’Aizoon, una de les que rebia els presumptes desviaments il·legals de diners. I avui el Diario de Mallorca explica, basant-se en la documentació del sumari del cas, que la infanta rebia un sou mensual d’aquesta empresa, els comptes i l’activitat de la qual era poc clars, tot i figurar com a immobiliària.

Segons el llibre de factures de l’empresa, inclòs en el sumari, Aizoon va facturar cada mes, entre 2006 i 2008, quantitats d’entre 580 i 662,92 euros a favor d’Urdangarín i de la infanta. A la comptabilitat de l’empresa no hi figura el concepte d’aquests pagaments.

Un advocat denuncia la infanta

Per una altra banda, l’advocat madrileny Fernando Pamos va presentar ahir a la fiscalia general de l’estat una denúncia contra la infanta Cristina pel seu paper a la immobiliària Aizoon.

Al text, a què ha tingut accés Europa Press, se sol·licita concretament la incoació de diligències d’investigació per part de la fiscalia anticorrupció en una peça a part a la qual ja s’investiga al jutjat d’instrucció número 3 de Mallorca en relació amb Aizoon, l’Institut Nóos i altres societats vinculades als ducs de Palma.

La denúncia es fa a partir d’un correu electrònic intervingut en l’operació Babel, en el qual Urdangarín i un altre interlocutor es refereixen a unes compres particulars de la infanta Cristina i a la dificultat de poder-les justificar com a despesa d’Aizoon.

Segons l’advocat, els fets poden constituir delictes de frau, malbaratament de fons públics, contra l’Hisenda Pública, delicte societari de gestió i falsedat documental mercantil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any