Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  14.01.2012  13:51

Noves revelacions del sumari del cas Urdangarín assenyalen la infanta Cristina

Cobrava mensualment d'una de les empreses beneficiades, de la qual n'era propietària

Men?ame
 

La infanta Cristina no ha estat encausada, però cada dia que passa apareixen noves revelacions que la vinculen a la trama corruptiva que liderava el seu marit, Iñaki Urdangarín, a través de l'Institut Nóos. Ja fa dies es va saber que ella era propietària del 50% d'Aizoon, una de les que rebia els presumptes desviaments il·legals de diners. I avui el Diario de Mallorca explica, basant-se en la documentació del sumari del cas, que la infanta rebia un sou mensual d'aquesta empresa, els comptes i l'activitat de la qual era poc clars, tot i figurar com a immobiliària.

Segons el llibre de factures de l'empresa, inclòs en el sumari, Aizoon va facturar cada mes, entre 2006 i 2008, quantitats d'entre 580 i 662,92 euros a favor d'Urdangarín i de la infanta. A la comptabilitat de l'empresa no hi figura el concepte d'aquests pagaments.

Un advocat denuncia la infanta

Per una altra banda, l'advocat madrileny Fernando Pamos va presentar ahir a la fiscalia general de l'estat una denúncia contra la infanta Cristina pel seu paper a la immobiliària Aizoon.

Al text, a què ha tingut accés Europa Press, se sol·licita concretament la incoació de diligències d'investigació per part de la fiscalia anticorrupció en una peça a part a la qual ja s'investiga al jutjat d'instrucció número 3 de Mallorca en relació amb Aizoon, l'Institut Nóos i altres societats vinculades als ducs de Palma.

La denúncia es fa a partir d'un correu electrònic intervingut en l'operació Babel, en el qual Urdangarín i un altre interlocutor es refereixen a unes compres particulars de la infanta Cristina i a la dificultat de poder-les justificar com a despesa d'Aizoon.

Segons l'advocat, els fets poden constituir delictes de frau, malbaratament de fons públics, contra l'Hisenda Pública, delicte societari de gestió i falsedat documental mercantil.