Sindicats de mossos ataquen el català per pressionar el govern

  • UGT i CC OO es comuniquen en espanyol per parlar amb els mitjans · 'Com que a Interior li fa mal la llengua, doncs anem contra la llengua', diu el portaveu de CCOO

VilaWeb
Redacció
13.01.2012 - 16:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els sindicats de mossos d’esquadra han decidit d’atacar el català per a pressionar el govern en la negociació de les condicions laborals del cos. Els portaveus dels sindicats SPC, SAP-UGT i SME-CCOO han decidit adreçar-se en espanyol als mitjans de comunicaciós, ‘com a mesura de pressió’. El portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, ha explicat a VilaWeb que ho fan perquè ‘a aquest govern nacionalista de CiU li importen més les qüestions d’imatge que no de seguretat’.

Tot seguit reproduïm la breu conversa amb Anadón, que ha demanat que constés que ell parlava en espanyol, malgrat que ha parlat en català:

– Per què deixen de parlar en català

– Estem emprenyats perquè les retallades es fan sense cap tipus de negociació, i perquè ens notifiquen que no ho ha diners per a cotxes ni armilles, però en canvi sí que n’hi ha per coses cosmètiques com uniformes nous dels mossos d’esquadra. I com que sembla que prima exclusivament la imatge per sobre de la seguretat.

– La llengua és una qüestió d’imatge?

No, el que diem és que el govern prima la imatge per sobre de la seguretat. I com que estan tan preocupats per la imatge hem pres la decisió de canviar al castellà en les comunicacions amb la premsa, perquè ens empara el fet que hi ha dues llengües cooficials. Som una policia autonòmica i podem fer servir tant el català com el castellà. I com que sembla que li importa tant a aquest govern nacionalista de CiU la qüestió de la llengua hem pres aquesta mesura.

– Si és una qüestió d’imatge, per què utilitzeu justament la llengua, i no una altra cosa? El català és la llengua pròpia de Catalunya.

– La constitució diu que hi ha dues llengües cooficials, i nosaltres estem obligats a treballar amb totes dues. Ara decidim que en farem servir una. És una mesura més, com la ocupació de la comissaria. No hi ha cap reivindicació política al darrere.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any