Mig miler de manifestants irrompen al Palau de la Presidència del govern valencià

  • Protestaven contra la retallada i demanaven la dimissió del conseller Vela · La policia els ha desallotjat

VilaWeb
Redacció
13.01.2012 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes de manifestants han irromput avui al migdia al Palau de la Presidència de la Generalitat Valenciana per protestar contra les retallades anunciades pel Consell i per demanar la dimissió de conseller d’Hisenda, José Manuel Vela. Els manifestants, que duien pancartes de tots els sindicats, UGT, CCOO, Intersindical Valenciana, CSIF,, Anpe i Satse, han entrat al palau poc abans que comencés la conferència de premsa posterior a la reunió dels divendres del Consell.

Els manifestants han aconseguit accedir a l’edifici i alguns d’ells, unes quantes desenes, han pujat per les escales que porten a diferents despatxos i dependències de la conselleria de Presidència; el grup més nombrós, d’entres dos-cents i tre-cents manifestants, esperava a la porta de l’edifici, xiulant i cridant ‘Vela dimissió’. La policia els ha acabat fent fora poc després.

Ahir al vespre ja hi va haver una manifestació que va aplegar milers de persones que van encerclar el Palau de la Generalitat. Poc després del començament de la protesta la plaça de Manises es va anar omplint, i la protesta ocupava fins i tot carrers adjacents.

Més mobilitzacions

Les federacions valencianes de CCOO, CSIF, FSE, UGT i Intersindical Valenciana es manifestaran el pròxim dia 26 de gener a les principals ciutats valencianes contra el nou pla d’ajustament (PDF) del govern de Fabra, que qualifiquen com ‘el major atac de la història i una nova agressió al personal del sector públic.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any