Nova condemna pel President de la regió i antic President de C N

  • Dv. 13 de gener del 2012
    El president de la regió, i senador Christian Bourquin, ha estat condemnat per favoritisme pel tribunal de Bordeus, que ha jutjat 'l'afer Synthèse'. També era President de Catalunya Nord ...>>

VilaWeb
Redacció
13.01.2012 - 06:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Christian Bourquin ha estat condemnat a 2 mesos de presó en suspens, sense retirar-li els drets cívics ni declarar-lo inelegible. Amb aquesta sentència Bourquin podrà continuar a exercir els seus càrrecs sense cap impediment. Ha decidit apel·lar aquesta condemna ja que considera que ‘El dret no s’ha aplicat, ha deixat el lloc a un altra cosa, que conec bé des de fa 10 anys en aquest món polític. És una llàstima per a la República. És per això que apel·laré’.

El propietari de l’empresa, Pascal Provencel, també ha estat condemnat a 2 mesos en suspens, mentre que Jean-Pierre Lanotte, antic director dels afers financers i jurídics del Consell General, ha estat condemnat a pagar una multa de 2.000 €uros, que també s’ha deixat en suspens. En canvi, Pierre Bolte, antic responsable de les compres del Consell general, ha estat declarat innocent.

Ja hem rebut les primeres reaccions dels partits polítics, que podreu llegir en forma de comunicat en document adjunt a la noticia (en PDF i en francès) d’Europe Ecologie i dels consellers generals de la UMP. Tots dos demanen la dimissió de Christian Bourquin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any