Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  13.01.2012  00:20

Autor/s: David Garcia

Protesta contra CCOO i UGT

Una convocatòria a través d'Internet contra els sindicats majoritaris reuneix una cinquantena de persones davant la seva seu.

Men?ame
 

Ahir dijous a la tarda, mig centenar de persones es van manifestar davant les seus de CCOO i UGT en protesta per les negociacions que aquets dos sindicats mantenen amb la patronal i el govern central. La convocatòria es va fer a través de les xarxes socials i es va dur a terme simultàniament a diferents ciutats de l’estat espanyol.

 

La protesta va sorgir arran de les negociacions que estan mantenint CCOO i UGT amb els representants d’entitats patronals i el govern de dur a terme una nova reforma laboral. Concretament la iniciativa va aparèixer en el bloc “CCOO y UGT sindicatos del poder” que denuncia el paper d’aquestes organitzacions sindicals, els acusa  d’estar venent els treballadors i de ser i funcionar com “una empresa que té la feina de difondre el missatge de la CEOE, amb el propòsit d’apaivagar al poble”. La convocatoria emplaçava a manifestar-se davant la seva d’aquests sindicats i es va dur a terme a la mateixa hora a diverses ciutats com Barcelona, Girona, Lleida, Madrid i Màlaga.

A Sabadell la convocatòria va ser seguida pel moviment dels indignats i els sindicats CGT i CNT. Aquesta darrera organització va acudir amb gran part dels seus afiliats equipats amb pancartes, banderes i megàfons, tot i que un dels seus membres va assegurar a Vilaweb Sabadell que únicament es feien ressò “d’una convocatòria que existeix a moltes més ciutats”.

D’aquesta manera a les sis de la tarda varies desenes de persones es van concentrar davant la seu d’aquests dos sindicats situada a la Rambla. La convocatòria va aplegar gent de diverses edats i procedències que van fer sentir la seva veu  contra el paper que estan jugant les dues organitzacions en les negociacions amb el govern, però també en diversos conflictes laborals que hi ha hagut al Vallès.

Aldarulls a les portes de les seus

Durant la concentració davant l’entrada de l’edifici dels sindicats, varis membres de CCOO y UGT van reaccionar a les acusacions dels manifestants provocant uns minuts de tensió amb insults i empentes fins que alguns dels presents van poder separar els exaltats. La protesta va durar una hora en la que es van anar repetint diferents lemes contra les dues centrals sindicals.

Al finalitzar la concentració, tres afiliats a la CNT que havien estat a la protesta van ser retinguts pel cos dels Mossos d’Esquadra a l’alçada del Passeig Manresa durant uns quinze minuts. Els agents els van identificar i posteriorment els van alliberar sense més conseqüències.

 

Men?ame