Mas defensa el pacte fiscal per evitar el divorci entre Catalunya i Espanya

  • En una conferència a Madrid, nega cap contrapartida amb el PP per la votació de CiU a favor de la retallada de Rajoy

VilaWeb
Redacció
12.01.2012 - 10:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit en una conferència a Madrid que és tan important la reducció del dèficit i del deute com la preservació de l’autogovern de Catalunya. I ha defensat el pacte fiscal, que el plantejarà enguany com l’oportunitat d’evitar el ‘divorci creixent’ de la societat catalana respecte de les institucions espanyoles. Ha recordat que Catalunya no pot suportar indefinidament el ‘drenatge’ a la seva economia.

Mas també ha justificat per responsabilitat i coherència el vot de CiU ahir al congrés a favor de la retallada de Mariano Rajoy i ha negat que s’hagi pactat cap contrapartida amb el PP. Aquest suposat intercanvi passaria perquè els populars facilitessin l’aprovació del pressupost del 2012 de la Generalitat, que arriba la setmana que ve al Parlament de Catalunya. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha negat també que s’hagués pactat cap contrapartida per la votació d’ahir de CiU al congrés.

El president català ha qualificat el suport de la federació a les mesures de Rajoy com un dipòsit a termini, que espera poder renovar quan venci. Ha volgut deixar clar que aquest suport no és per a tota la legislatura i ha defensat que es paguin els deutes, que es considerin els governs autonòmics com una part ‘consubstancial’ de l’estat i que no es critiquin les seves mesures des del gover espanyol. Ha vinculat el manteniment de la confiança a l’aprovació del pacte fiscal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any