Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  11.01.2012  14:38

Apple tradueix al català el sistema operatiu Macintosh

La versió beta 10.7.3, de moment distribuïda entre programadors, ja l'inclou per defecte

Men?ame
 

Segons aquesta notícia del portal MacRumours, rebotada pel Bloc d'Apple en Català, l'última versió beta del sistema operatiu Macintosh, la 10.7.3, inclou la traducció en català per defecte. De moment, Apple només ha fet arribar aquesta actualització a desenvolupadors i programadors, perquè la revisin. Apple ja havia traduït al català el 2010 el sistema operatiu iOS, el que fan servir l'iPhone, l'iPod Touch i l'iPad. Cal recordar, a més, que els anys 1990 la casa de la poma ja havia llançat en català algunes versions de Macintosh, però va deixar de fer-ho a partir del Mac OS 9.

La companyia va justificar la decisió, parcialment, en les generoses subvencions de la Generalitat a Microsoft perquè traduís les versions de Windows. Les campanyes llançades aquests últims anys perquè Apple tingués en compte el català, juntament les peticions oficials de la Generalitat a partir de 2005 i l'obertura recent d'una botiga oficial a Barcelona, sembla que han empès la companyia californiana a atendre la petició dels molts usuaris catalanoparlants dels seus productes.