Els sindicats valencians es manifestaran el 26 de gener contra el pla de Fabra

  • Avui uns dos-cents funcionaris s'han tancat a Hisenda

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 17:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les federacions valencianes de CCOO, CSIF, FSE, UGT i Intersindical Valenciana es manifestaran el pròxim dia 26 de gener a les principals ciutats valencianes contra el nou pla d’ajustament (PDF) del govern de Fabra, que qualifiquen com ‘el major atac de la història i una nova agressió al personal del sector públic.’ Ho han acordat avui en una reunió conjunta.

Els sindicats han informat que amb la manifestació comencen una sèrie de mobilitzacions contra el pla i lamenten que el govern valencià vulgui estalviar ‘de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis’.

Els sindicats han anunciat que també duran a terme mesures legals perquè el decret sigui retirat i perquè es depurin totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada. Els sindicats han acordat, a més, demanar una entrevista urgent amb el president Fabra i concentracions de cinc minuts en tots els centres de treball del sector públic, el divendres 13 de gener i concentracions d’una hora cada dijous, a partir del 19 de gener.

També avui, dos-cents funcionaris s’han tancat a Hisenda

Prop de dos-cents treballadors públics han ocupat les dependències de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques en protesta contra les retallades del govern valencià. Exigeixen al Consell que derogui el decret llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit, que inclou retallades en la funció pública.

Els funcionaris havien estat convocats a mig matí davant la porta de la Conselleria, i posteriorment, han decidit d’entrar a l’edifici. Consideren ‘inacceptable que recaiguin sobre els treballadors públics les destrosses de l’administració’ i esperen que el conseller José Manuel Vela surti a rebre’ls. ‘Volem que vinga Vela i dir-li que ha estat un mentider, per negar la reducció de salaris i ara adoptar aquesta mesura’, ha dit un portaveu de l’associació d’interins de la Generalitat.

Fonts de la Conselleria han dit que el secretari autonòmic d’Administració Pública, Pedro García Ribot, i la directora general de Recursos Humans, Carmela Cots, rebran els representants d’aquests treballadors públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any