Crida a la xarxa per la defensa del català a les Illes

  • Comença una campanya de recollida d'al·legacions a l'avantprojecte de llei de la funció pública

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ofensiva del govern de José Ramón Bauzá contra la llengua ha tingut resposta al carrer i a la xarxa. El bloc ‘Ciutadans per la llengua’ fa una crida a presentar al·legacions a l’avantprojecte de modificació de la llei de la funció pública (pdf), que eliminarà el català com a requisit i que donarà cobertura legal a la castellanització dels topònims de les Illes. El termini per a presentar al·legacions s’acabarà dissabte, 14 de gener.

El bloc explica els passos a seguir per a presentar les al·legacions, perquè ‘com més siguem els qui manifestem el nostre rebuig a aquesta iniciativa, més poca legitimitat tindrà el govern per a tirar-la endavant’.

L’escrit d’al·legacions es pot descarregar en PDF o en un document editable, i després es pot portar en algun dels registres oficials que hi ha, i que s’especifiquen en aquesta llista.

En contradicció amb altres lleis

L’avantprojecte entra en contradicció amb altres lleis, com la de normalització lingüística (llei 3/1986, de 19 d’abril) i la de règim jurídic de l’administració (llei 3/2003, de 26 de març). Per això, el text té disposicions, dues de les quals afecten aquestes altres lleis relacionades amb l’ús i coneixement de la llengua perquè també caldrà modificar-les.

L’avantprojecte també aclareix que els procediments d’accés, selecció de personal interí o laboral temporal que ja hagin començat quan entri en vigor aquesta llei, continuaran la tramitació d’acord amb la normativa vigent en el moment en què hagin començat, llevat que encara no s’hagi publicat la convocatòria corresponent.

Amb aquesta reforma, el català només serà requisit, i en menor mesura, en dos casos concrets:

Per accedir i ocupar llocs de la funció pública docent (que s’ha de regir per la seva normativa reglamentària específica), i per accedir i ocupar llocs del cos facultatiu superior, escala humanística i de ciències socials, especialitat d’assessorament lingüístic (en la qual s’exigirà, només, com a requisit el nivell C2 o equivalent).

Per a tots aquells llocs que tinguin com a funció principal la informació i l’atenció al públic el català exigible serà només l’equivalent al nivell B2.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any