Mas porta el pacte fiscal a la cimera de governants liberal-demòcrates de Londres

  • És l'únic president que no forma part del govern d'un país independent que hi participa

VilaWeb
Redacció
09.01.2012 - 10:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, participa avui a la cimera de governants liberal-demòcrates i reformistes, convocada pel vice-primer ministre britànic, Nick Clegg a Londres. Mas és l’únic convidat que no forma part del govern d’un país independent, i hi defensarà la seva aposta pel pacte fiscal, com a eina que considera imprescindible per sortir de la crisi. També hi parlarà de les mesures d’aprimament i austeritat dutes a terme pel govern català per fer front a la situació econòmica. 

A la cimera també hi seran presents Nick Clegg; el primer ministre d’Holanda, Mark Rütte; i els comissaris d’Assumptes Econòmics i el de Transports, Olli Rehn i Sim Kallas.

El president català explicarà les mesures aplicades per la Generalitat des de 2010 per fer front a la situació econòmica i complir els compromisos de dèficit amb Europa. A més, demanarà una actuació coordinada dels poders públics europeus per sortir de la crisi i apostarà per una major integració política, econòmic i fiscal.

Segons que avançava el govern, Artur Mas destacarà en aquesta cimera l’esforç de solidaritat de Catalunya amb la resta de territoris de l’estat espanyol i els incompliments de l’executiu espanyol amb el finançament català. En aquest sentit, hi ha previst que el president català recordi que l’economia catalana és tan gran com la de Portugal o Finlàndia i que exporta tant com Dinamarca. Per això defensarà la necessitat d’un pacte fiscal que limiti les transferències a altres territoris de l’estat espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any