La pista de gel de la plaça de Catalunya de Barcelona tanca amb pèrdues del 5%

VilaWeb
Redacció
09.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La pista de gel de la plaça de Catalunya de Barcelona va tancar dissabte, un mes després de l’obertura, amb pèrdues del 5%. Per la instal·lació hi han passat uns 90.000 patinadors i 400.000 visitants, segons la Fundació Barcelona Comerç, que va promoure la instal·lació amb el suport del govern municipal.

 

A mitjan desembre el president de la fundació, Salvador Albuixech, deia que la xifra de patinadors i de visitants superava les expectatives, però al final la pista de gel ha resultat deficitària. En aquell moment Albuixech va anunciar que la intenció era de repetir-ho i que al febrer presentaria un projecte de millores.

Però ara la segona tinent-batlle i responsable econòmica municipal, Sònia Recasens, ha dit que, si els botiguers volien tornar a muntar la instal·lació, l’Ajuntament els demanaria que sigui ‘sostenible econòmicament i ambientalment’.

La instal·lació de la pista de gel fou criticada per l’oposició municipal, que la van qualificar de ‘poc sostenible i privatitzadora’, i també pels indignats, perquè privatitzava un espai públic.

La pista de gel de la plaça de Catalunya era 2,5 vegades més gran que la famosa del Rockefeller Centre novaiorquès. No és pas l’única pista de gel instal·lada en una plaça que hom hagi criticat. Si bé de dimensions molt més menors, pistes de gel com les d’Ontinyent o de Vilafranca del Penedès també han estat objecte de crítiques de partits i veïns.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any